Wethouder Marcel Cramwinckel
Wethouder Marcel Cramwinckel Foto: Rita van de Poel

Voorschoten krijgt er honderden woningen bij

Algemeen Gemeenteberichten

PERSBERICHT GEMEENTE VOORSCHOTEN

Het college wil voor het einde van deze raadsperiode de plannen afronden voor 500 à 600 nieuwe woningen in Voorschoten. De focus komt te liggen op betaalbare woningen voor jongeren, starters en ouderen. Dat blijkt uit het voorstel dat het college voorlegt aan de raad om een aantal projecten voorrang te geven. Het gaat niet alleen om grote projecten zoals Intratuin (129), Segaar-Arsenaal (95) en Starrenburg III (325), maar ook om kleinere, zoals aan de Jan Wagtendonkstraat. Daar wil corporatie de Sleutels ongeveer veertig sociale woningen bouwen.

Wethouder Marcel Cramwinckel (Volkshuisvesting en woningbouw): “Dat we die woningen snel gaan bouwen is hard nodig. Voorschoten heeft een tekort aan woningen en de druk op de woningmarkt neemt hoe langer, hoe meer toe. We moeten daarom scherpe keuzes te maken en een versnelling aanbrengen in ons bouwprogramma. Door bepaalde projecten prioriteit te geven, willen we ervoor zorgen dat de schop zo snel mogelijk de grond in kan voor zo’n 5 à 600 woningen.

Bouwen voor elke beurs en alle doelgroepen
De gemeente Voorschoten heeft nog ruimte voor ongeveer 900 woningen. Daarmee voegt Voorschoten bijna 10% van het huidige aantal woningen toe. In de Woonvisie en de uitwerking van de Uitvoeringsagenda Wonen kiezen raad en college ervoor om vooral in te zetten op de bouw van woningen in het sociale segment en voor middeninkomens. Wethouder Cramwinckel: “Wanneer de raad instemt met het voorstel van het college, wordt voorrang gegeven aan het bouwen van woningen voor jongeren, starters en ouderen, inclusief eenpersoonshuishoudens. Zo bouwen we in Voorschoten voor elke beurs en voor alle doelgroepen.”

Het college presenteert het voorstel in de commissievergadering van 3 juni tijdens de commissie WRG.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 12 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 15 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 17 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00