Wethouder Marcel Cramwinckel
Wethouder Marcel Cramwinckel Foto: Rita van de Poel

Voorschoten krijgt er honderden woningen bij

Algemeen Gemeenteberichten

PERSBERICHT GEMEENTE VOORSCHOTEN

Het college wil voor het einde van deze raadsperiode de plannen afronden voor 500 à 600 nieuwe woningen in Voorschoten. De focus komt te liggen op betaalbare woningen voor jongeren, starters en ouderen. Dat blijkt uit het voorstel dat het college voorlegt aan de raad om een aantal projecten voorrang te geven. Het gaat niet alleen om grote projecten zoals Intratuin (129), Segaar-Arsenaal (95) en Starrenburg III (325), maar ook om kleinere, zoals aan de Jan Wagtendonkstraat. Daar wil corporatie de Sleutels ongeveer veertig sociale woningen bouwen.

Wethouder Marcel Cramwinckel (Volkshuisvesting en woningbouw): “Dat we die woningen snel gaan bouwen is hard nodig. Voorschoten heeft een tekort aan woningen en de druk op de woningmarkt neemt hoe langer, hoe meer toe. We moeten daarom scherpe keuzes te maken en een versnelling aanbrengen in ons bouwprogramma. Door bepaalde projecten prioriteit te geven, willen we ervoor zorgen dat de schop zo snel mogelijk de grond in kan voor zo’n 5 à 600 woningen.

Bouwen voor elke beurs en alle doelgroepen
De gemeente Voorschoten heeft nog ruimte voor ongeveer 900 woningen. Daarmee voegt Voorschoten bijna 10% van het huidige aantal woningen toe. In de Woonvisie en de uitwerking van de Uitvoeringsagenda Wonen kiezen raad en college ervoor om vooral in te zetten op de bouw van woningen in het sociale segment en voor middeninkomens. Wethouder Cramwinckel: “Wanneer de raad instemt met het voorstel van het college, wordt voorrang gegeven aan het bouwen van woningen voor jongeren, starters en ouderen, inclusief eenpersoonshuishoudens. Zo bouwen we in Voorschoten voor elke beurs en voor alle doelgroepen.”

Het college presenteert het voorstel in de commissievergadering van 3 juni tijdens de commissie WRG.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Nieuw bestuur Vereniging Noord Hofland en Frans Bakker erelid 10 uur geleden
Afbeelding
Veurs Lyceum doet mee aan Rijnlandcup 10 uur geleden
Afbeelding
VVD: Belangrijke stappen voor woningenbouw Voorschoten 18 uur geleden
Afbeelding
Archeo-workshop voor kinderen in Museum Voorschoten 19 uur geleden
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker start campagne 'Voorschoten gaat voor afval scheiden' 5 jun., 11:01 1