Afbeelding

Jongste jeugd Dag op MHC Forescate, 2021

Algemeen

Voorschoten - In deze coronatijden waarin geen competitie gespeeld kan worden gaat dit jaar alles anders dan normaal. Toch konden de jongste jeugd hockeyers van Forescate hun seizoen met een geweldig toernooi afsluiten.


Bij de jongste hockeyjeugd worden in de normale competitie de standen niet gepubliceerd en zijn er dus (in tegenstelling tot de oudere leeftijdscategorieën) nooit poulewinnaars of verliezers bekend.
Dat omdat op deze leeftijd de ontwikkeling van de spelers belangrijker is dan het winnen van wedstrijden. In plaats van het vieren van een kampioenschap of mooie eindpositie op de ranglijst, komen aan het einde van elk seizoen alle teams uit een poule op een feestelijke toernooidag samen op een vereniging en sluiten dan met wedstrijden samen de competitie af. Dit jaar kon deze landelijke jongste jeugd dag natuurlijk niet doorgaan omdat het uitwisselen van teams tussen clubs onder de coronaregels nog niet was toegestaan.
Forescate staat in de regio bekend om een jarenlange spetterende organisatie van dit soort afsluitende toenooidagen, waarbij de lat elk jaar erg hoog ligt. Op Forescate is daarom dit jaar besloten om de dag toch te organiseren, maar nu alleen voor alle jongste jeugd teams van de eigen club, met een aantal praktische aanpassingen aan de geldende corona-regels, en zonder publiek.
Alle Forescate jongste jeugd teams samen op een afsluitende toernooidag op de eigen club bleek een geweldige greep, en door de strakke organisatie en de vele verschillende activiteiten hebben de deelnemers extreem genoten en kunnen we gerust spreken van een onvergetelijke slotdag.

De organisatie had een toernooiprogramma samengesteld waarin de deelnemers zich geen moment konden of hoefden te vervelen. Natuurlijk waren er veel wedstrijden tegen verschillende teams. Maar ook was er een behendigheidscircuit, doelpushen met gatendoek, hockey-sjoelen, een snelheidsmeter, spelletjes en een grote opblaas- stormbaan waar teams het tegen elkaar opnamen. Ook was er een intensieve clinic in het programma ingebouwd waarbij de spelers hockeytechnisch het nodige konden bijleren en dat vervolgens in de praktijk konden oefenen.

Omdat de teams zich ook qua kleding aan het “Sprookjes” -thema van dit jaar hadden aangepast, was het een vrolijke bijeenkomst van feeën, zeerovers, roodkapjes, prinsessen, geitjes en allerlei andere aansprekende sprookjes-figuren. Gelukkig werden er van elk team een groepsfoto gemaakt die de deelnemers aan het einde van de dag ook uitgereikt kregen als aandenken.
Overigens gingen alle deelnemers met een mooi gevulde” Goodie-bag” naar huis met door Forescate en verschillende sponsoren beschikbaar gestelde aandenkens aan deze dag, en natuurlijk een medaille voor iedere deelnemer.
De prijswinnaars voor alle spelletjes onderdelen hadden daarbovenop nog extra prijzentas met schitterende teamprijzen.

Door de strakke organisatie (olv Joyce Visser en Ad de Gruiter), de bijdragen van de sponsoren en de gemotiveerde Crew van Forescate Jeugdspelers die de hele dag de spelletjes hebben begeleid, was het voor alle deelnemers een geweldige dag. Het schitterende weer maakte het sprookje natuurlijk compleet……….

De winnaars van deverschillende activiteiten waren:

Snelheidsmeter Jongens 8-tallen: Junior v.d. Waard (J8E1)
Snelheidsmeter Meisjes 8-tallen: Isabelle Blok (M8E2)

Snelheidsmeter Jongens 6-tallen: Troy v. Koppen (J6E1)
Snelheidsmeter Meisjes 6-tallen: Kate de Keyzer (M6E5)
Snelheidsmeter Jongens F-jeugd: Mark Thijssen (JF4)
Snelheidsmeter Meisjes F-jeugd: Iris Reijrink (MF4)

Behendigheidsspel: M8E1
Doelpushen: M6E2
Hockey-sjoelen: J8E1
Stormbaan: J6E1

Leukst geklede “sprookjes”team: M8E1
Enthousiastste team clinic: M8E2
Individuele winnaar clinic: Rosalie Oorburg (M8E1)


<< Foto’s : L.Wisman en A.de Gruiter>>

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 8 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 12 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 17 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 22 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9