<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Gemeenteberichten

Geldfit.nl nu ook beschikbaar in Voorschoten

Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. De gemeente Voorschoten wil inwoners met financiële problemen helpen en is daarom een samenwerking aangegaan met de Nederlandse Schuldhulproute. Inwoners kunnen vanaf nu gebruik maken van de online test op Geldfit.nl en krijgen dan een persoonlijk advies. 

Veel mensen weten niet dat ze hulp kunnen krijgen bij geldzorgen. Er zijn verschillende landelijke en lokale organisaties die hulp bieden bij beginnende geldzorgen of ernstige financiële problemen. Door de test te doen op Geldfit.nl. krijgt u niet alleen inzicht in uw financiële situatie, maar ook een persoonlijk advies. U ziet welke instantie u het beste kan helpen, bijvoorbeeld de Kredietbank Nederland of SchuldHulpMaatje in Voorschoten. Mensen die liever bellen kunnen gratis gebruikmaken van telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt.

Wethouder Paul de Bruijn: “Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Dit kan ontstaan door een ingrijpende verandering zoals ontslag, ziekte, scheiding of juist nu als gevolg van (bijna) faillissement door corona. Het is belangrijk dat er op tijd hulp wordt gezocht om erger te voorkomen. Deze hulp biedt Geldfit.nl. Op deze website kan iemand meteen zien welke hulp nodig is om de financiële zorgen weg te nemen.”

Geldzorgen bij ondernemers

Ook ondernemers worden hard getroffen door de coronacrisis. Ondernemers in Voorschoten konden al terecht bij het Ondernemersloket van Voorschoten Voor Elkaar, maar nu ook bij Geldfitzakelijk.nl. Want, zo vertelt Marit Weijenberg, armoederegisseur bij Voorschoten Voor Elkaar: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s. Daarom is specifieke hulp hard nodig. De test op GeldfitZakelijk.nl is een goed en laagdrempelig startpunt. Op deze website kan een ondernemer meteen zien welke hulp het beste past bij zijn of haar zorgen.”


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten