Oliebollen van de familie Janvier op het Treubplein!
Oliebollen van de familie Janvier op het Treubplein!

Geen paardendagen, wél oliebollen!

Algemeen

Voorschoten - Vanwege de verscherping van de corona-maatregelen heeft het bestuur besloten dit jaar geen activiteiten te organiseren in het kader van de Voorschotense Paardendagen. In een eerder stadium was al besloten om de Paardenmarkt, Kermis en Braderie van het programma te schrappen. Wel was er het voornemen om op 31 juli in het Berkhoutpark kinderactiviteiten te organiseren zoals het vliegend tapijt, kinderschmink, bungy-jump en mini scooters. Ook wilden wij op zondag 1 augustus in de Voorstraat demonstraties geven van het beslaan van paarden door een hoefsmid.

Gevolg van ons besluit geen activiteiten te organiseren is dat de Belgische trekpaarden niet naar Voorschoten komen en daarmee de ritjes door het dorp op een mooie boerenkar op zaterdag en zondag geen doorgang kunnen vinden.

Al in een eerder stadium heeft het bestuur van de Stichting Paardensport Voorschoten moeten besluiten de Korte Baan Draverij af te gelasten.

Net als vorig jaar gaat het bestuur van de Paardenmarkt op zaterdag 31 juli wel weer oliebollen rondbrengen bij het personeel en bewoners van onze verzorgingshuizen. Als waardering voor de inzet van de verzorgers in de afgelopen 16 maanden. 

Ook de Thuiszorg Verpleging wordt niet vergeten, zij zijn van harte uitgenodigd op zaterdagmiddag 31 juli bij de oliebollenkraam op het Treubplein……

 We krijgen wel vaak de vraag: hoezo oliebollen. Dat zit zo. De jaarlijkse markt was zeer lange tijd voor handelaren uit Voorschoten en verre omtrek de enige mogelijkheid elkaar persoonlijk te ontmoetten. En dus mochten ze elkaar daarom nog een “gelukkig nieuwjaar” wensen. En bij nieuwjaar horen oliebollen.

Ook dit jaar wordt deze lekkernij gebakken door een telg uit de familie Janvier, de familie die al jarenlang de attracties op de Kermis regelt. Van 28 – 31 juli staat Christiene Janvier met een oliebollenkraam bij het Treubplein, voor het voormalig reisbureau D-reizen.

Bestuur comité Paardenmarkt Voorschoten