Afbeelding
Foto: Gemeente Wassenaar

A44 twee weekenden dicht in augustus

Algemeen Regio nieuws

In augustus vervangt Rijkswaterstaat de openbare verlichting aan de A44/N44. Hiervoor wordt de weg twee weekenden afgesloten.

Afsluiting en omleidingen: 

1. Weekendafsluiting vrijdag 20 augustus 21.00 uur tot maandag 23 augustus 5.00 uur. Tijdens het eerste weekend wordt de N44 aan beide zijden afgesloten vanaf de N14 tot aan de aansluiting met de A44. Overdag (tussen 08:00 – 20:00 uur) wordt er één rijstrook opengesteld richting Den Haag. De kruisingen op de N44 blijven dag en nacht open.

2. Weekendafsluiting vrijdag 27 augustus 21.00 uur tot maandag 30 augustus 5.00 uur.Tijdens het tweede weekend wordt de N44 geheel afgesloten voor verkeer vanaf de N14 tot aan de aansluiting met de A44. De kruisingen op de N44 blijven dag en nacht open.

Omleidingsroute
De fietspaden en ventwegen blijven tijdens de werkzaamheden toegankelijk. Rijkswaterstaat plaatst borden met omleidingsroutes. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A4. In het verlengde van de A44 richting Amsterdam voert het project Rijnlandroute ook werkzaamheden uit. Deze conflicteren niet met elkaar.

De omleidingen binnen Wassenaar zijn bedoeld voor verkeer dat herkomst of bestemming binnen Wassenaar heeft. Het centrum van Wassenaar, Duinrell en het strand blijven bereikbaar. Busmaatschappijen Arriva, EBS en HTMbuzz passen hun dienstregeling aan vanwege de werkzaamheden. Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl, www.ebs-ov.nl of www.htm.nl.

Nieuwe verlichting
De openbare verlichting langs de N44 is aan vervanging toe. De verlichting voldoet niet meer aan de huidige veiligheidsnormen en duurzaamheidseisen. Ook zijn de lichtmasten en de kabels aan vervanging toe. Voordat de lichtmasten kunnen worden vervangen, moeten eerst nog andere werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het aanbrengen van kabels. Een deel van het weggedeelte loopt langs meerjarige eiken. Om te zorgen dat deze eiken tijdens de werkzaamheden niet beschadigen, worden daar de kabels met boringen van mast tot mast aangebracht.De nieuwe verlichting is energiezuiniger en geven minder licht af op de gevels van de woningen aan de N44.

Actuele informatie
Rijkswaterstaat verwacht een vertraging tussen de 10 en 30 minuten. Kijk voor actuele informatie over de afsluitingen en omleidingen op de website: www.vananaarbeter.nl en op www.wassenaar.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 2 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 3 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 3 uur geleden
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 5 uur geleden
In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 8 uur geleden