Budi Cahyono voor zijn Toko Pak Camat aan de Schoolstraat 93 (naast makelaardij Clingendael). Foto: PR
Budi Cahyono voor zijn Toko Pak Camat aan de Schoolstraat 93 (naast makelaardij Clingendael). Foto: PR

Op vrijdag 27 augustus opent Javaanse Toko Pak Camat

Algemeen Ondernemer in beeld

‘Dagelijks reed ik door Voorschoten van Den Haag naar Leiderdorp. Bij het Deltaplein zag ik dan een pandje en dacht, als ik mijn eigen Toko zou kunnen beginnen, dan zou het hier in dit pandje moeten zijn. Toen ik enige tijd geleden zag dat het pandje te huur stond, hoefde ik geen moment te twijfelen, ik tekende de papieren en mijn droom, een eigen Toko, was een feit’, vertelt de nieuwe centrumondernemer Budi Cahyono.

Budi komt uit Soerabaja en zijn vrouw Eni heeft haar roots op Midden Java. Samen staan ze vanaf 27 augustus zeven dagen per week in de keuken van Toko Pak Camat aan de Schoolstraat 93 om elke dagverse Javaanse gerechten te bereiden. ‘Gerechten die in onze families van generatie op generatie zijn doorgegeven’, vertelt Budi. ‘Tot mijn 14e woonde ik in Soerabaja en de geuren en smaken die uit de keuken van mijn oma kwamen staan nog diep in mijn geheugen gegrift en vormen de basis voor de gerechten die wij hier bij Toko Pak Camat bereiden, zoals bijvoorbeeld de Sajoer Lodeh, dat kon zij als geen ander’.

‘Vanaf mijn 17e woon ik in Nederland en deed ervaring op in de keukens van de bekende Indonesische restaurants in Den Haag, zoals bijvoorbeeld Tampat Senang en Soeboer.
Mijn eigen favoriete gerecht Iga Bakar, kalfssparerib en saté Kambing zijn ook de specialiteiten van Toko Pak Camat, daarnaast hebben wij dagelijks verse vlees, vis, ei en groentegerechten, waarin wij de bijzondere Javaanse kruiden verwerken. Sommige kruiden laten wij rechtstreeks uit Indonesië komen omdat ze hier niet te koop zijn’.

Gerechten kunnen worden afgehaald en als je niet alleen de heerlijke gerechten maar ook de Indonesische sfeer wil proeven neem dan plaats aan één van de kleine tafeltjes in de gezellige Toko. Toko Pat Camat is vanaf 27 augustus zeven dagen per week van 12.00 uur open voor de lunch en sluit ’s avonds om 19.00 uur’. 

Toko Pak Camat verzorgt ook de catering bij uw thuis of uw bedrijf. Rijstafels kunnen naar keuze worden samengesteld en het basis voordeelmenu bestaat uit twee soorten groente en twee soorten vlees die men zelf mag uitzoeken. 

Toko Pak Camat
Schoolstraat 93
(naast makelaardij Clingendael),
Tel 06.24337672.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum gisteren 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00