Afbeelding

Filmtheater avondvoorstellingen en zondagmatinee

Algemeen

Donderdag 30 september, 20.00: Nr. 10

(Nederlands Filmfestival op locatie) 

Drama, zwarte komedie, thriller, 97 minuten. Kijkwijzer: ? Regie: Alex van Warmerdam

Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Hij begint zich pas iets af te vragen over zijn afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert. De belangrijkste rollen in NR.10 worden gespeeld door Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Dirk Böhling, Mandela Wee Wee, Richard Gonlag, Gene Bervoets en Pierre Bokma.

Zaterdag 2 en donderdag 7 oktober, 20.00: Petite Maman

Drama (Fr 2021, REGIE: Céline Sciamma), 72 min. Kijkwijzer: AL

Na het overlijden van haar oma verkent de achtjarige Nelly het huis en de omgeving waar haar moeder opgroeide. In het bos ontmoet ze een ander jong meisje. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze het meisje kent, maar wie is ze? Nelly ontdekt dat haar moeder ook jong is geweest en dat helpt haar te begrijpen wie haar moeder is. De film werd genomineerd voor een Gouden Beer. “What a superb movie – a jewel of this year’s Berlin film festival”, aldus The Guardian die de film 5 sterren gaf.

Zondag 3 oktober, 15.30 en zaterdag 9 oktober, 20.00: De Veroordeling

Thriller, drama (NL 2021), regie: Sander Burger. 130 min. Kijkwijzer: 12

Met Fedja van Huet, Yorick van Wageningen, Lies Visschendijk, Mark Kraan.

Televisiejournalist Bas Haan creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van ‘de klusjesman’ en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze ‘trial by media’ besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

JEUGDTHEATER

Zaterdag 9 oktober,13.30: Poppentheater Koekla speelt “De drie biggetjes”.

Geschikt voor kinderen van 3 jaar en ouder en hun familie. Kaartjes kosten € 9,-

Wie bouwt het sterkste huis? Nif, Naf en Noef trekken de wijde wereld in. Al snel wordt het herfst en ze besluiten ieder een huisje te bouwen. Noef heeft geen geduld en bouwt zijn huisje lekker makkelijk van stro. Nif wil snel klaar zijn en bouwt zijn huisje van takken. Naf besluit dat ze een degelijk huisje van steen gaat bouwen. De drie kleine biggetjes hebben het gezellig in hun nieuwe huisjes maar ze weten niet dat de wolf op de loer ligt. Lukt het de wolf om de biggetjes te pakken te krijgen? Of zijn ze hem te slim af?

Een muzikaal verhaal in een dynamisch decor, gespeeld met de directe kracht van professionele handpoppen. Sfeervolle muziek, humor en spanning zorgen voor de juiste sfeer.

FAMILIEFILMS

Zaterdag 2 oktober 15.30: Paw Patrol – De Film

Familiefilm, avontuur, animatie,86 min. Kijkwijzer: AL

Het puppyteam trekt eropuit naar Avonturenstad waar hun grote vijand Humdinger burgemeester is geworden. Ze moeten de ene na de andere stommiteit van de burgemeester oplossen. Het team hulp van een nieuwe bondgenoot: de slimme teckel Liberty

In het weekend en op woensdagen: 

Berend Botje

Familiefilm (NL 2021) 80 min. Kijkwijzer: AL

Berend Botje is een stoer meisje met een levendige fantasie. Zij is de jongste telg uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje die verder bestaat uit vader Berend en opa Berend. De avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter. Als de stad in de ban raakt van een uitzonderlijk vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een Knoetel Ei gaat, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken. Want voor Berend is niets onmogelijk!

The Addams Family op avontuur

Animatie, komedie, familiefilm (VS 2021) Nederlands gesproken, 93 min. Kijkwijzer: 9

De leden van de Addams Family zijn altijd hun griezelige, gekke zelf en dat zorgt voor verrassende ontmoetingen met allerlei nietsvermoedende mensen. Kijk mee naar hun grappige nieuwe avonturen!

Nieuws overzicht

De Cirkelbus verzorgde weer een kleurrijke tocht voor abonnees.
Naar de bollen: de Cirkelbus reed vier keer 15 minuten geleden
Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 15 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 17 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 18 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 23 uur geleden 6