<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Hanneke de Waal van bibliotheek Voorschoten heeft weer tien toppers op een rij gezet. Alle boeken zijn natuurlijk te leen bij de bieb aan de Wijngaardenlaan 4. Meer informatie op obvw.nl.</p>

Hanneke de Waal van bibliotheek Voorschoten heeft weer tien toppers op een rij gezet. Alle boeken zijn natuurlijk te leen bij de bieb aan de Wijngaardenlaan 4. Meer informatie op obvw.nl.

(Foto: )

Top 10 Oktobertoppers in bieb Voorschoten

We hebben weer enkele leestips voor je verzameld. Deze toppers zijn natuurlijk te leen bij Bibliotheek Voorschoten aan de Wijngaardelaan 4.

door Hanneke de Waal

Wat niet in de safarigids van je ouders staat / Joukje Akveld
Wist je dat een caracal een vogel op vier meter hoogte uit de lucht kan slaan? Dat een impala ‘Fastfood van de bush’ wordt genoemd ... Lees, bekijk en bestudeer deze grappig-informatieve safarigids en je weet alles!

Het geroofde kookboek: hoe de nazi’s de bestseller van mijn grootmoeder stalen / Karina Urbach
Persoonlijk verhaal over de joodse grootmoeder van de auteur, schrijfster van een succesvol kookboek dat in 1938 verscheen, maar door de nazi’s werd ‘gearificeerd’.

De vrouwen aan wie ik ‘s nachts denk: reizen in het voetspoor van mijn heldinnen / Mia Kankimaki
De auteur besluit op reis te gaan en in de voetsporen te treden van negentiende-eeuwse ontdekkingsreizigsters als Nellie Bly, Ida Pfeiffer, Mary Kingsley en Isabella Bird. Ze bezoekt plekken die belangrijk voor hen waren en belandt zo in het Kenia van Karen Blixen, in het Florence van Sofonisba Anguissola en Lavinia Fontana en in het Japan van Yayoi Kusama.

Keizer Ei / Karst-Janneke Rogaar
Heid en Teit gaan op reis. Ze zeilen naar het geheime eiland van Keizer Ei. Vrolijk, absurdistisch verhaal waarin vrijwel alle bestaande woorden met een korte ei voorkomen en geen enkel woord met een lange ij.

Boekhandel Zeezicht / Denise Hunter
Tijdens de bruiloft van haar zus ontmoet Sophie Aiden die haar zeven jaar geleden in de steek liet. Aiden wil na een bruiloft weg, maar door een storm zijn alle vluchten geannuleerd en de hotels vol. Hij kan alleen bij Sophie overnachten.

Een langzaam smeulend vuur / Paula Hawkins
Als op een woonboot in Londen het toegetakelde lichaam van een jonge man wordt gevonden, roept dit vragen op over drie verschillende vrouwen. De labiele Laura is, de one-night stand, als laatste gezien bij de boot. Carla, zijn ontroostbare tante en Miriam de nieuwsgierige buurvrouw, die het lichaam vond. maar was was niet helemaal eerlijk tegen de politie.

Er lag een trommeltje in het gras / Edward van de Vendel
Opeens ligt er een trommetje in het gras. Het lijkt wel een schat. Een oude schat. Sebas vindt èn verliest hem weer. Maar wat gebeurde daarvóór? En wat gebeurt er erná?
Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen / Mario Giordano
Na de dood van haar man verhuist de excentrieke tante Poldi naar Sicilië om daar een nieuw leven te beginnen. Om haar vervallen huis van reparaties te voorzien huurt ze de jonge Valentino in. Als hij plots spoorloos verdwenen is, zet ze alles op alles om deze jongeman te vinden. Ze maakt kennis met de aantrekkelijke rechercheur Montana.

Billydishes: culinaire roadtrip door alle 12 provincies van Nederland / Carlo & Linda Vingerling
Twee enthousiaste kampeerders gaan met camper Billy op roadtrip in eigen land. In elke provincie brengen ze een paar nachten door op een kleinschalige, unieke camping. Bij elke provincie vind je een boodschappenlijst voor drie dagen en recepten met lokale producten.

Zwarte zwanen / Hope Adams
Aan boord van een schip dat in 1841 vrouwelijke gevangenen van Engeland naar Tasmanie¨ vervoert, wordt een moord gepleegd.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten