<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

Demi vertelt : ‘Desembrood vol vitaminen en niet altijd zuur’

In de Voorschotense winkel van Bakkerij Hessing laat bedrijfsleider Demi je graag kennismaken met het gezonde en lekkere zuurdesembrood waar Bakkerij Hessing bekend om is.

‘Al 25 jaar geleden werden de eerste desembroden in de bakkerij gebakken. Volle hele busbroden, de trend was toen luchtig en knapperig. In de loop der tijd ontstond steeds meer vraag naar het brood van onze Oosterburen: het stevige en compacte tarwebrood, gecombineerd met rogge en op basis van zuurdesem’, vertelt Demi.

‘Men noemt desembrood soms ook zuurdesem, dat is een misverstand want desembrood hoeft niet per se zuur te zijn. Het hangt af van de ingrediënten die verwerkt zijn in het brood en hoe lang en op welke temperatuur de bakker het deeg laat rijzen. Bij het rijzen van het deeg op een warme plek, wordt het brood zuurder. Ook het aantal dagen speelt hierbij een rol’.

‘Desembrood is voor mij absoluut het lekkerste brood’, zegt Demi. ‘De volle smaak en heerlijke geur van desembrood is veel intenser dan dat van gistbrood. Zelf bakken wij hier in de winkel ook een aantal broden en elke dag geniet ik weer van de heerlijke geur van dit brood’.

‘Zuurdesem is een soort oergist dat niet door mensen is gecultiveerd, het deeg heeft daardoor veel meer tijd nodig om luchtig en smaakvol te worden. Bakkerij Hessing gebruikt hiervoor een eigen desem cultuur, een basispapje van bloem, water en micro-organismen dat zichzelf in stand houdt. Elke dag moeten we het voeden met vers bloem en water’.

‘Het desembrood is niet alleen lekker, maar ook heel gezond, weet Demi. ‘Want desembrood bevat veel calcium, ijzer en vitaminen. Ook bevat desembrood minder gluten, waardoor het makkelijker verteerd kan worden en het de spijsvertering bevordert. Desembrood is ook langer houdbaar, je kunt het lang bewaren’.

‘Kortom, desembrood is één van de meest gezonde broden. Kom gerust eens langs op het Treubplein om ons desembrood te proeven’, nodigt Demi uit. ‘En vindt je het leuk om zelf ons brood te bakken en ook om te bedienen, loop dan eens langs want wij zoeken een collega voor de ochtenduren tussen 07.30 en 09.30 uur.’


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten