Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Voorschoten haalt € 15.739 op voor KWF Kankerbestrijding

Tijdens de KWF-collecteweek in Voorschoten is door vrijwilligers maar liefst 15.739,= euro opgehaald. Dankzij deze giften kan KWF niet alleen levensreddend onderzoek financieren, maar zich ook inzetten voor een beter leven voor iedereen die leeft met kanker. Naast contante donaties in de collectebus werd er dit jaar meer dan voorgaande jaren contactloos gegeven: bijna 40 % van de giften kwam binnen via het scannen van een QR-code of via WhatsApp.

Gemotiveerde vrijwilligers
Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Onderzoek en zorg blijven hard nodig. “Dat motiveert onze vrijwilligers elk jaar weer om langs de deuren te gaan. We zijn iedereen in Voorschoten heel dankbaar voor hun gift”, zegt Marlies de Bont, collectecoördinator in Voorschoten. “Dit jaar mochten we weer rekenen op de inzet van veel wijkhoofden en collectanten die zich al jarenlang inzetten voor het KWF. Daarnaast kreeg ons collecteteam versterking van maar liefst twee nieuwe wijkhoofden en 35 nieuwe collectanten. Echt geweldig want daardoor hebben we in een groot deel van Voorschoten kunnen collecteren. De opbrengst is in jaren niet zo hoog geweest! Dat de lokale media en gemeente meewerkten om de Voorschotenaren via de lokale kranten, digitale borden, aankondigingsborden en spandoeken op de collecte te attenderen hielp ook mee”.

Volgend jaar ook meehelpen?
Collecteren kost slechts een uurtje of twee en geeft veel voldoening. Wilt u volgend jaar ook mee collecteren voor KWF? Dan kunt u zich aanmelden via kwf.nl/collecte. Of bel Leonard Boonstoppel 06-450.117.64 voor meer informatie.

Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan door online te doneren via kwf.nl/collecte.


Meer berichten