Werk in opdracht
Werk in opdracht Foto: Hans Oostrum

Heerlijke herfstvakantie voor jong en oud op Kasteel Duivenvoorde

Algemeen

Deze herfstvakantie organiseert Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten voor jong en oud allerlei speciale activiteiten. In het kasteel zelf is de Familietour door de historische vertrekken met de prachtige collecties. De tour is ingesproken door verschillende nazaten van de diverse adellijke families die het kasteel in de afgelopen 800 jaar bewoonden. Spannende en bijzonder verhalen! Met een koffertje in de hand vol met opdrachten gaan de kinderen op ontdekkingstocht door het kasteel. Maar ook in het park zijn er herfst-activiteiten voor kinderen, ouders en grootouders.

Paddenstoelen en mossen
Door het wandelpark worden tijdens de vakantie op donderdag 21 en vrijdag 22 oktober om 11.00 uur speciale herfstwandelingen voor kinderen georganiseerd. Paddenstoelen en speciale mossen worden gespot en natuurlijk hopen wij dieren te zien die echt bij de herfst horen. Hoe maken de bomen zich klaar voor de winter? Dat ontdek je allemaal tijdens de herfstwandeling voor het hele gezin! Wees er snel bij want de groepsgrootte is beperkt. Na afloop krijgen alle kinderen een leuke verrassing om zelf thuis nog meer te ontdekken over de herfst.

In de museumwinkel, binnen in het kasteel in de prachtige Groene Salon, zijn in de herfstvakantie verschillende nieuwe leuke streekproducten zoals eigen honing, kweekpeergelei, dennensiroop en het negentiende-eeuws familierecept, Slemp, te koop.

Kasteel Duivenvoorde van dinsdag 19 tot en met zondag 24 oktober open tussen 12.00 en 16.00 uur. Voor families is er de speciale familietour. Nazaten van de oorspronkelijke bewoners nemen u mee in de audiotour door het kasteel.

De herfstwandelingen starten buiten op het voorplein om 11.00 uur. Het is wenselijk om vooraf uw ticket via de webshop aan te schaffen. Tijdens deze herfstvakantie kortingen voor familietickets: kinderen betalen in plaats van € 7,50 slechts € 5.- en ouders of grootouders slecht € 10.- (ipv € 13,50)

Alles te boeken via www.kasteelduivenvoorde.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 8 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 13 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24