Afbeelding

Forescate Heren 1- Zoetermeer, 31 oktober.

Algemeen

Zondag 31 oktober speelden de mannen van Forescate Heren 1 tegen de nummer 2 van de ranglijst, Zoetermeer. Na de drie punten vorige week uit op Etten-Leur zat de winning spirit er goed in.

Direct al vanaf het startsignaal begonnen beide ploegen fel aan de wedstrijd. Er was ook duidelijk te zien dat beide ploegen gingen voor de drie punten. Forescate wist in een korte tijd veel aanvallen op te zetten maar geen van alle leidden tot een doelpunt. Zoetermeer deed meer vanuit de counter en ook zij wisten hieruit wat kansen te halen. Maar ook Zoetermeer wist het eerste kwart geen doelpoging te verzilveren.

Het tweede kwart was te vergelijken met het eerste kwart. Zoetermeer wist een aantal goede kansen te creëren en als keeper Rens Cassee deze niet had gekeerd met een katachtige duik, hadden de mannen achter gestaan. In de loop van het kwart was er te zien dat Zoetermeer wat afzwakte. De mannen uit Voorschoten kregen meer kansen, maar wisten er weer niets mee te doen. Er was te zien dat Zoetermeer zenuwachtig werd en het slechts een kwestie van tijd was voordat Forescate zou kunnen toeslaan.

In het derde kwart werd Zoetermeer weer wat sterker en wisten zo een strafcorner te verdienen. En als het doelpunt aan de ene kant niet valt dan valt deze vaak aan de andere kant. En inderdaad: 0-1 voor de gasten.

Forescate heeft dit seizoen echter al eerder laten zien een achterstand om te kunnen buigen en vrijwel aan het begin van het vierde kwart wisten de mannen een strafcorner te halen. Vaste sleper Derek Neijzen stond echter nog aan de kant. Dus Lars Knoester mocht ditmaal een poging doen op het doel. Strakke bal, goed gestopt en... Raak! 1-1.

De wedstrijd kwam daardoor weer helemaal terug. De spanning nam toe en beide ploegen bleven voluit vechten voor de winst. Geen van beide teams leek akkoord gaan met één punt en de ploegen doen de hele wedstrijd lang niet voor elkaar onder, dus de gelijke stand was eigenlijk een eerlijke weergave van het aantrekkelijke spel, waarmee een onafhankelijke toeschouwer vrede kon hebben. In die laatste minuut van de wedstrijd haalt Zoetermeer echter nog een laatste strafcorner. Zoetermeer weet de bal met een harde backhandslag achter Forescate Keeper Rens Cassee te slaan en zo de stand te verzetten naar 1-2. In een aantrekkelijke wedstrijd met mooi hockeyspel, is daarom extra zuur voor de Heren van Forescate om uiteindelijk toch nog onderuit te gaan.

Maar het goede gevoel dat Forescate steeds sterker wordt, neemt toe, en een wedstrijd als deze tegen de nummer 2 van de ranglijst is indrukwekkend. Volgende week gaat Forescate op bezoek bij IJsel, de nummer zeven van deze eerste klasse. Op zoek naar de volgende drie punten!

Tekst: R.A.T.