Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Rabo ClubSupport
Regio nieuws

100 clubs ontvangen verenigingsondersteuning Rabo ClubSupport

De afgelopen weken hebben meer dan 1.700 inwoners uit de regio via Rabo ClubSupport gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. In totaal waren er 100 doelen en projecten waaruit men kon kiezen. Al deze clubs en verenigingen kunnen rekenen op een ondersteuning. De bank verdeelde dit jaar € 75.000 met Rabo ClubSupport. 

Na het tellen van alle stemmen bleek Nationale Vereniging De Zonnebloem als grote winnaar uit de bus te komen. Zij ontvangen € 3.500,- vanuit Rabo ClubSupport voor de organistie van een boottocht. Maar er waren veel meer winnaars. Zo ontving De Hof van Seghwaert een bijdrage van€ 1.775,53 voor een rolstoelvriendelijke picknicktafel en de IJsclub in Voorschoten ontving een bedrag van € 1.326,51 voor LED verlichting. 

Actief verenigingslid zorgt voor betrokken buurt
“Het is fantastisch om te zien hoeveel leden gestemd hebben,” vertelt Harry Wientjens van Rabobank Regio Den Haag. “Daaruit spreekt een enorme betrokkenheid. En terecht. Het verenigingsleven vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke rol in onze regio. Het is een plek waar iedereen welkom is, je van elkaar kan leren, je kan ontwikkelen en jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil kan deelnemen. Dankzij Rabo ClubSupport versterken we het verenigingsleven zodat ze die rol kunnen blijven vervullen.”

Rabo ClubSupport
Via Rabo ClubSupport konden clubs en verenigingen zich aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Dit jaar hebben meer dan 30.138 clubs zich landelijk opgegeven. In deze regio hebben 100 verenigingen zich aangemeld en hebben bijna 1.700 leden hun stemmen uitgebracht. Tot en met 25 oktober konden leden van de Rabobank via de Rabo Bankieren App stemmen op hun favoriete club of vereniging.

Het totale overzicht en meer informatie vind je op Rabobank.nl/clubsupport

Meer berichten