Logo voorschotensekrant.nl
<p>Wethouder Erika Spil kwam persoonlijk fietslampjes uitdelen bij de ValOpShop</p>

Wethouder Erika Spil kwam persoonlijk fietslampjes uitdelen bij de ValOpShop

(Foto: VSK)
Regio nieuws

De ValOpShop maakt de Voorschotense jeugd zichtbaar

Eigenlijk was het maandagavond een perfecte timing: donker, wat miezerregen en fietsende sporters die kwamen trainen op Sportpark Adegeest. En daar stond de ValOpShop, de pop-up actie die aandacht vraag voor goede fietsverlichting en zichtbaar zijn. In totaal werden zo’n 250 lampjes en reflectoren uitgedeeld, die door de jeugd gretig werd afgenomen. Maar ook hardlopende sporters en ouders waren geïnteresseerd. De Voorschotense jeugd is zo stukken zichtbaarder. 

Fietsen in het donker zonder licht? De kans op een ongeluk schiet omhoog. Met goede verlichting neemt het risico dat je wordt aangereden in het donker met maar liefst 20% af. Veel fietsers staan er niet bij stil en wagen zich op goed geluk in het verkeer. Hoogste tijd voor extra aandacht gedurende de donkere maanden. Niet met een tik op de vingers maar juist met de duim omhoog.

De ValOpShop is een ‘pop-up’-actie die sinds twee weken in de regio Holland Rijnland de aandacht opeist. In alle vroegte of bijvoorbeeld in de avondspits duiken er opvallende busjes op in het verkeer. Het team van De ValOpShop deelt ter plaatse cadeautjes uit aan fietsers die goed zichtbaar zijn. Afgelopen maandag stonden ze op het sportpark waar ze vooral heel veel jonge spelers van Voorschoten’97 troffen. Maar ook hardlopers en ouders kwamen langs.

Duim omhoog
Initiatiefnemer van De ValOpShop is Otto van de Sanden van communicatiebureau Attacom: “Met de ValOpShop belonen we goed gedrag. Hebben ze het licht aan? Dan mogen ze in de ValOpShop gratis iets leuks uitzoeken. Een fluoriserend hesje, een lampje, reflector, een lichtgevend ventiel… Hebben ze geen licht? Ook dan hebben we een iets. Dan monteert ons team de verlichting.”

Feestje
Wethouder Erika Spil: “Licht aan in het donker; daar kun je niet genoeg op hameren. Het leuke is dat deze actie een feestje is. De kinderen die hier naar de voetbal-, hockey- of andere trainingen gaan, zijn blij met de lampjes en reflectors. Ze vinden het echt leuk. Maar wat vooral belangrijk is, is dat we hier met de jeugd in gesprek gaan. We laten ze zelf nadenken over hun gedrag. En daarnaast focust de actie zich niet alleen op fietsverlichting, maar ook op het belang van verlichting of reflectiemateriaal op je kleding, je rugtas of je sporttas.”

Meer weten? Check www.valopshop.nl.

Meer berichten