Afbeelding
Foto: Archief

Afvalkalender 2022 nu in te zien op website gemeente

Algemeen Regio nieuws

De afvalkalender 2022 is nu te raadplegen op de gemeentelijke website Afvalkalender en afvalwijzer | Gemeente Voorschoten. Wanneer u hier uw postcode en huisnummer invult, krijgt u een afvalwijzer te zien met meer informatie over het scheiden van afval en uw persoonlijke afvalkalender. 

De afvalkalender opent in de maand december 2021. Via de knop ‘deze maand’, rechts op de pagina, klikt u verder naar 2022.

Gebruik
De afvalkalender is alleen voor inwoners met een minicontainer voor GFT-afval, restafval en oud papier. Flatbewoners maken gebruik van de grote gezamenlijke huisvuilcontainers. Deze worden geleegd wanneer ze vol zijn, dus niet op specifieke dagen.

Oud Papier
In 2022 wordt het oud papier eenmaal per vier weken opgehaald. Restafval wordt net zoals in 2021 eens in de twee weken opgehaald.

Papieren versie
Inwoners zonder computer, die liever nog een papieren afvalkalender willen gebruiken, kunnen bellen met het klantcontactcentrum van de gemeente via het telefoonnummer 14071. Zij krijgen een exemplaar thuisgestuurd.

Afval-App
Op de website van de gemeente is ook de app te downloaden. Via de app kunt u zien wanneer welk afval bij u wordt ingezameld en u kunt automatisch een melding (notificatie) krijgen als uw afval opgehaald wordt.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 5 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 5 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 5 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 5 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 11 uur geleden