Wethouder Paul de Bruijn
Wethouder Paul de Bruijn

Vrijstelling € 1.200 aan giften voor bijstandsgerechtigden

Algemeen Regio nieuws

(Persbericht) Wat nieuwe kleren of geld om een rekening van de dierenarts te betalen: veel mensen krijgen weleens een gift. Giften kunnen gevolgen hebben voor de hoogte van de bijstandsuitkering. Vanaf januari 2022 mogen inwoners van Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maximaal €1.200,- per jaar aan giften krijgen.

Wethouders Floor Kist (Leidschendam-Voorburg), Paul de Bruijn (Voorschoten) en Inge Zweerts de Jong (Wassenaar): “Het is altijd fijn als je iets krijgt van mensen in je omgeving. Maar dat moet niet meteen gevolgen hebben voor de hoogte van je uitkering. Door een maximale waarde aan giften vast te stellen, bieden we onze inwoners in de bijstand meer duidelijkheid.” 

Voorwaarden
Er geldt wel een aantal voorwaarden. Giften mogen niet structureel zijn. Ook mogen giften niet voorzien in de kosten voor levensonderhoud. Wanneer iemand wekelijks of maandelijks boodschappen of bijvoorbeeld een bijdrage voor de huur of zorgverzekering krijgt, dan heeft dit helaas gevolgen voor de bijstandsuitkering. En er mag er geen tegendienst worden gevraagd, zoals een klusje in ruil voor de gift. Giften die niet aan de voorwaarden voldoen, moeten gemeld worden bij de gemeente.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 1 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 1 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 2 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 23 uur geleden