Burgemeester Nadine Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink Foto: Gemeente Voorschoten

Burgemeester Stemerdink wenst inwoners een goed nieuwjaar

Algemeen Regio nieuws

Ook dit jaar geen nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis en dus ook geen nieuwjaarstoespraak van burgemeester Stemerdink. Dus, net zoals alles al bijna twee jaar gaat, schreef zij een digitale brief op de website van de gemeente. Daarin kondigt ze onder andere aan dit voorjaar in Voorschoten te komen wonen.

Beste inwoners, 

Namens het gemeentebestuur wens ik u een heel mooi, gelukkig en bovenal gezond 2022. Het is voor de tweede keer op rij dat wij elkaar niet fysiek kunnen treffen en proosten op het nieuwe jaar. Dat is een flinke tegenvaller. Net als u had ik gehoopt dat de maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen niet meer nodig zouden zijn. 

Het afgelopen jaar heeft weer veel van ons gevraagd; onze veerkracht, inventiviteit en optimisme is op de proef gesteld. We hebben daarbij allemaal onze eigen verhalen. Wat mij is bijgebleven is dat ik van dichtbij heb gezien wat het coronavirus met mensen kan doen en wat het betekent als je bent getroffen door long covid. Ik heb ook gezien wat de maatregelen hebben gedaan, en doen, met mensen als de thuissituatie minder fijn is. De moedeloosheid bij ondernemers als de winkels en horeca weer de deuren moesten sluiten.

Maar ook heb ik de veerkracht gevoeld van ons dorp. We hebben in Voorschoten naar elkaar omgekeken en elkaar vastgehouden. Daar ben ik als burgemeester trots op. Ondernemers die tegenslagen hebben weten om te zetten in kansen. En de onmisbare inzet van de vele vrijwilligers bij bijvoorbeeld sportverenigingen, cultuurorganisaties en welzijnsorganisaties die voor ons klaar stonden.

De jaarwisseling is in Voorschoten gelukkig rustig verlopen. Oudejaarsavond en -nacht ben ik op pad geweest met onze handhavers en politie. Ik heb deze voor de hulpdiensten bijzondere dienst meegemaakt en gezien waar zij mee worden geconfronteerd. Gelukkig zijn we in veruit de meeste situaties vrolijke inwoners tegengekomen die er met elkaar het beste van hebben gemaakt en een kleinschalig feestje hebben gevierd.

We staan aan het begin van een nieuw jaar. Met voorzichtig optimisme kijken we uit naar hopelijk een jaar waarin het coronavirus onder controle komt. Politiek wordt 2022 een bijzonder jaar; u mag gaan stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Ook dit jaar gaan de stemlokalen weer drie dagen voor u open: op 14, 15 en 16 maart. Ik hoop oprecht dat u in grote getale uw stem laat horen. Met uw stem heeft u invloed op welke keuzes er in Voorschoten worden gemaakt, op onderwerpen zoals zorg, woningbouw, duurzaamheid, etc. We doen het uiteindelijk allemaal voor u, de inwoners.

Voor mij persoonlijk wordt 2022 een jaar van verandering. Dit voorjaar verhuis ik naar Voorschoten. Ik heb er ongelooflijk veel zin in en kijk ernaar uit om echt onderdeel te worden van onze samenleving.

Ik hoop dat we elkaar dit jaar weer wat vaker in levende lijve kunnen treffen, in het dorp, bij werkbezoeken, op een terrasje. Een heel mooi nieuw jaar gewenst!

Burgemeester Nadine Stemerdink

Nieuws overzicht

Afbeelding
Koninklijke Erepenning uit aan Muziekvereniging LaurentiusNieuw artikel 49 seconden geleden
Afbeelding
Vinder rijbewijs neem svp contact op 6 uur geleden
Afbeelding
Zware fietsen niet meer welkom??? 22 sep., 14:27
Afbeelding
Samen een terrasje pikken! 22 sep., 14:24 1
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker geeft startsein Stoptober 22 sep., 13:52