Ook in Voorschoten record aantal besmettingen

Algemeen Regio nieuws

De coronabesmettingen lopen in Nederland in rap tempo op en Voorschoten blijft niet achter. Twee weken geleden kregen 260 inwoners een positieve testuitslag, afgelopen week waren dat er maar liefst 387 en dat is een record. (bron: eengezondhollandsmidden.nl) 

Eén persoon werd in het ziekenhuis opgenomen en gelukkig zijn er geen dorpsbewoners overleden. Toch blijft het oppassen en op de site van de gemeente roepen burgemeesters in de veiligheidsregio Hollands Midden inwoners en ondernemers op zich aan de maatregelen te blijven houden: 

“Laten we er samen alles aan doen de besmettingen weer omlaag te brengen, zodat we na het volgende weegmoment op dinsdag 25 januari stappen in de goede richting kunnen zetten”. 

Tijdens de persconferentie van vrijdagavond heeft het kabinet aangekondigd de maatregelen tegen het coronavirus deels te versoepelen. De 18 burgemeesters van de Veiligheidsregio Hollands Midden hebben overlegd over de stand van zaken rondom het coronavirus en de aangekondigde maatregelen. De burgemeesters zetten het handhavingsbeleid dat zij tijdens de pandemie hebben gevoerd door. Dat betekent mogelijk maken wat kan en verspreiding van het virus tegengaan. 

Op de site van de gemeente is de volledige verklaring te lezen.  

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 4 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 10 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 10 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 11 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 11 uur geleden