Socrates, Nieuwe Marnixstraat 902316 ES Leiden
Socrates, Nieuwe Marnixstraat 902316 ES Leiden

Online opendag Stedelijk Gym

Algemeen

De basisschool was een plek om te leren, vrienden te maken en plezier te hebben. Maar veel achtstegroepers zijn echt toe aan de volgende stap: een school waar je dieper op de dingen kunt ingaan en waar klasgenoten net zo nieuwsgierig en gedreven zijn.

Herkenbaar? Maak dan kennis met het Stedelijk Gymnasium Leiden. Hier kunnen leerlingen hun hart volgen en alles uit hun talenten halen. Dat doen ze natuurlijk niet alleen. We gaan met z’n allen op ontdekkingstocht: leerling, mentor, klasgenoten en docenten.

Een wereld aan mogelijkheden
Ook buiten het lesrooster zijn er volop mogelijkheden om je te ontplooien. Leren hoe je je gelijk haalt, leer je bij de debatclub. In de schrijfclub zet je je gedachten nog beter op papier. We hebben ook een leesclub, een techniekclub en we gaan naar het theater en naar klassieke concerten. Vanaf dag 1 is iedereen ook lid van onze leerlingenvereniging die allerlei feesten, sporttoernooien en muziekavonden organiseert.

Later begint nu
Het lijkt nog ver weg, maar na klas 3 kun je alle mogelijke combinaties van vakken kiezen. Internationale certificaten halen voor moderne talen. Examen doen in drama, muziek én beeldende vorming. Elk jaar komen leerlingen uit alle windstreken debatteren over wereldproblemen tijdens onze eigen Leiden Model United Nations. Natuurlijk gaan we er ook zelf op uit: naar België, Duitsland en Engeland bijvoorbeeld, en op klassieke kunstreis naar Italië of Griekenland.

Groep 7
Zit je nu nog in groep 7, maar wil je toch alvast meer weten? Check dan onze website: later dit jaar organiseren we speciale activiteiten voor jou! En vraag je leraar ook eens of je volgend jaar mee kunt doen aan PreGym. Dan maak je kennis met onze beide locaties: Athena en Socrates.

Meer weten?
Voor ouders zijn er online informatieavonden waar we bespreken wat we allemaal doen om onze leerlingen zo goed mogelijk aan een waardevol diploma, maar vooral aan een fantastische schooltijd te helpen!

Online open dag:
Socrates: zaterdag 5 februari 2022, 10.00-11.00 uur en 12.00-13.00 uur

Voor ouders:
Socrates: vrijdag 4 februari 2022, 20.00-21.00 uur online

Afbeelding

Nieuws overzicht

GroenLinks Voorschoten ging op bezoek bij Groen Schoten in België.
GroenLinks Voorschoten ontmoet Groen Schoten 12 uur geleden 1
Afbeelding
Repair Café op 25 mei 2 mei, 15:32
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 1 mei, 17:33
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 1 mei, 16:32 1
Begrotingsbehandeling 1971/1972 met v.l.n.r. wethouder Esselaar, wethouder Baron de Vos van Steenwijk, burgemeester Van der Haar, gemeentesecretaris Eveleens, wethouder Iestra en wethouder Pels.
PvdA herdenkt oud-raadslid en wethouder Paul Pels 1 mei, 09:52 1