Afbeelding

Jouw gedachten zijn de beelden die jij zelf hebt gemaakt.

Algemeen

Column Raheleh Tajic in de Voorschotense Krant

Afgelopen jaar was voor veel mensen geen makkelijk jaar en we zijn ook dit jaar niet soepel begonnen.
Maar laten we ons niet afleiden door alles wat we horen en zien. Ik zeg het vaak: wat je aandacht geeft, groeit. Energie volgt aandacht. Zullen we nu, terwijl je deze tekst leest, even stil staan en kijken waar je met je aandacht bent? Je bent aan het lezen maar je hoofd is niet stil en blijft doordenken. Wat hoor je in de achtergrond in jouw hoofd? Er is altijd een stem in jou die je constant een feedback geeft. Feedback is beslist niet erg, maar wat je hoort is meestal kritiek. Waar je niet goed in bent geweest, wat je verkeerd hebt gedaan.
Aan de hand van wat die stem zegt, zie je ook de beelden. En dit proces wordt constant herhaald. Omdat je lang genoeg die beelden heb gezien, denk je nu dat ze de waarheid zijn. Ze zijn jouw waarheid geworden en je geeft ook betekenis aan al die beelden. Sommige van die beelden zijn mooi maar sommige bepalen de kwaliteit van jouw leven.

Belangrijk is dan de vraag: hoe wil je leven? Wil je je vrij voelen en genieten van je tijd of wil je je opgesloten voelen?
Het is logisch dat je voor vrijheid kiest. Het is je geboorterecht en je mag vrij zijn. Ja, ik hoor een ja maar... Probeer toch vanaf vandaag of beter, vanaf nu te stoppen met alle excuses en kies voor geluk. Ja je kunt het ervaren als je bewust je gedachten kiest en bewust blijft van je aandacht. Elke gedachte die je kiest, vormt zich een beeld in jouw hoofd en dat beeld zou je realiteit kunnen worden. Voor elke creatie was eerst een gedachte en een visualisatie. Alles wat ooit is uitgevonden, is gerealiseerd doordat iemand zich daar in zijn geest een voorstelling van maakte. Denk aan Thomas Edison en zijn gloeilamp, Alexander Graham Bell en de telefoon, Mahatma Gandhi en zijn vrijheid.

Wat is jouw voorstelling? Als je verlangt naar liefde, vrijheid en gezondheid, vervang dan de beelden die je ziet. Wees vandaag nog een stukje meer liefdevoller voor jezelf en de mensen in jouw omgeving. In plaats van met weerstand naar je werk gaan, kies ervoor om jouw werk nog beetje plezieriger te maken. Begroet je collega’s met een glimlach. Geef hen complimenten.

Weet dat jij en alleen jij je gedachten kunt kiezen. Jij bent verantwoordelijk voor elke betekenis dat je aan de omstandigheden geeft. Jouw baas, collega, partner en kinderen verpesten jouw dag niet. Jij kiest om in jouw irritatie en al de beelden die in jouw hoofd draaien te blijven hangen en om jouw mind er van alles van te laten vinden.

Onthoud, er zit een kracht in jou en een kracht in jouw woorden en jouw gedachten. Kies bewust en creëer een leven vol met harmonie en rust.

Rahele s homeopaat en focust zich op holistische geneeskunde , haar praktijk is gevestigd in het Gezondheidscentrum aan de Multatulilaan 2b in Voorschoten

Nieuws overzicht

Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 1 uur geleden
In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 4 uur geleden
Afbeelding
Kasteel Duivenvoorde is weer open met een nieuwe expositie 4 uur geleden
De Cirkelbus verzorgde weer een kleurrijke tocht voor abonnees.
Naar de bollen: de Cirkelbus reed vier keer 5 uur geleden
Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 20 uur geleden