Afbeelding

Programma Filmtheater

Algemeen

Sinds woensdag 26 januari is Filmtheater Voorschoten weer open met voorstellingen voor jong en oud. De 1,5-meterregelgeving wordt gehanteerd, daarom is de zaal weer aangepast om meer ruimte te creëren voor maximaal 59 bezoekers per voorstelling. Dat zorgt samen met het dragen van mondkapjes (die af mogen op de stoel), de QR-code- en identificatiecheck voor een rustig en zo veilig mogelijk filmbezoek. In deze periode worden geplaceerde kaartjes verkocht met vaste stoelnummers. 

De avondvoorstellingen eindigen uiterlijk om 22.00. Let op afwijkende aanvangstijden.

Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via www.filmtheatervoorschoten.nl

Bescherm anderen: blijf thuis bij verkoudheidsverschijnselen!

Do

10-feb

19.15

Don’t Look Up

Vr

11-feb

19.30

The Tragedy of Macbeth

Za

12-feb

13.30

Sing 2 (2D)

Za

12-feb

15.30

Clifford de Grote Rode Hond

Za

12-feb

19.15

The Hand of God

Zo

13-feb

13.30

Clifford de Grote Rode Hond

Zo

13-feb

15.30

Don’t Look Up

Wo

16-feb

13.30

Sing 2 (2D)

Wo

16-feb

15.30

Clifford de Grote Rode Hond

Wo

16-feb

19.15

Tokyo Story

Do

17-feb

19.00

West Side Story

Za

19-feb

13.30

Clifford de Grote Rode Hond

Za

19-feb

15.30

Sing 2 (3D)

Zo

20-feb

11.00

Museum op z’n Kop (jeugdtheater)

MIDDAGVOORSTELLINGEN

Donderdag 11 februari, 19. The Tragedy of Macbeth

Drama, VS 2021, 105 min. Kijkwijzer: 16

Denzel Washington en Frances McDormand schitteren in Joel Coens gedurfde en onstuimige toneelverfilming. Het is een verhaal over moord, waanzin, ambitie en sluwheid.

Wanneer Macbeth, na een voorspelling van drie heksen, meent de troon van Schotland te kunnen veroveren, staat er meer op het spel dan gewoonlijk. Dit is voor de moegestreden generaal zijn allerlaatste kans op glorie, zo laat Coen doorschemeren.

Zaterdag 12 februari, 19.15: The Hand of God

Drama, IT 2021, 135 min. Kijkwijzer: 12

Acteurs: Toni Servillo, Filippo Scotti, Teresa Saponangelo

The Hand of God is een film van Academy Award-winnaar Paolo Sorrentino (La Grande Bellezza, Il Divo, The Great Beauty, The Young Pope). Het verhaal gaat over het leven van een Italiaanse tiener uit Napels, Fabietto Schisa, dat volledig op zijn kop wordt gezet door de komst van voetballegende Diego Maradona.

Donderdag 10 februari, 19.15 en zondag 13 februari, 15.30: Don’t Look Up

VS 2021, 139 min. Kijkwijzer: 12

Eigentijds komisch drama van regisseur Adam McKay, met een sterrencast, waaronder Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Timothée Chalamet, Rob Morgan, Meryl Streep, Jonah Hill, Cate Blanchett en Tyler Perry

In “Don’t Look Up” ontdekt een student astronomie dat een komeet op de aarde afkoerst. Samen met haar professor proberen ze de wereld te waarschuwen, maar zelfs de president van de VS heeft andere dingen aan haar hoofd. Ze willen het aan sociale media verslaafde publiek wakker schudden, maar weten niet hoe.

Woensdag 16 februari, 19.15: Tokyo Story

Drama, JAP 1953 (gerestaureerd), 136 min. Regie: Yasujirô Ozu. Kijkwijzer: AL

Het diep ontroerende “Tokyo Story” is een indringende kijk op de sociale mores in naoorlogse Tokio en is zonder twijfel een van de grootste meesterwerken uit de geschiedenis van de cinema. Het oudere echtpaar Hirayama reist van het platteland naar het bruisende Tokio, waar hun kinderen wonen. Deze blijken echter nauwelijks tijd te hebben voor hun ouders, het jachtige grotestadsleven slokt hen volledig op. Uit de rondgang langs hun kinderen blijkt de pijnlijke waarheid: de familie is volledig uiteengevallen. Het echtpaar ziet zich tot hun stille verdriet geconfronteerd met een generatieconflict.

Donderdag 17 februari, 19.00: West Side Story

Drama, muziek VS 2021, 156 min. Kijkwijzer: 12

West Side Story, geregisseerd door Steven Spielberg, speelt zich af in 1957 in New York en toont het klassieke verhaal van heftige rivaliteit en jeugdige liefde. In deze nieuwe verfilming van de bekende musical schitteren onder anderen Ansel Elgort (Tony), Rachel Zegler (María), Ariana DeBose (Anita), David Alvarez (Bernardo) en Mike Faist (Riff).

JEUGDFILMS

Sing (2D/3D)

Zaterdag 12 en woensdag 16 februari 13.30, zaterdag 19 februari, 15.30 

Animatie, komedie, familiefilm (VS 2020) 110 min. Kijkwijzer: 6

Koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten hebben grootse plannen om een spectaculair concert te geven in een wereldstad die beroemd is om entertainment, glitter en glamour. Er is alleen een probleem: ze moeten ’s werelds grootste rockster de leeuw Clay Galloway overhalen om mee te doen aan dit spektakel. Ze krijgen te maken met een slinkse manager, de meedogenloze wolf Bobby Cannavale.

Clifford de Grote Rode Hond

Zaterdag 12 februari, 15.30, zondag 13 februari 13.30, woensdag 16 februari 15.30, zaterdag 19 februari, 13.30 

Familiefilm, live action (VS/VK Can. 2021), 97 min. Kijkwijzer: 6

Emily Elizabeth woont met haar moeder in een klein flatje in New York. Op een dag ontmoet ze een magische dierenbeschermer die haar een kleine, rode puppy geeft. Tot haar verrassing wordt ze de volgende dag wakker en is de puppy uitgegroeid tot een reusachtige hond van wel drie meter! Haar moeder is de stad uit voor werk waardoor Emily en haar leuke, maar impulsieve oom Casey samen op een spannend avontuur gaan in de grote stad.

JEUGDTHEATER

Zondag 20 februari, 11.00: Studio Dondersteen speelt “Museum op z’n Kop”

Voorstelling van ong. 45 minuten, geschikt voor 4 jaar en ouder. Toegangsprijs € 9,-

Meneer B. heeft ander werk ! Hij mag de wacht houden bij de kostbare museumstukken in het Museum van de Vergeten Tijd. Vanavond is zijn eerste avond in de zaal met belangrijke voorwerpen uit de wereldgeschiedenis. Hij mag het Ei van Columbus bewaken, de Wijnkan van Odysseus, de Hoed van Buffalo Bill en de Hamer van Thor, om er maar een paar te noemen. Hij doet natuurlijk vreselijk zijn best !
Als hij ontdekt dat één van de schilderijen aan de muur scheef is komen te hangen, probeert hij dit natuurlijk onmiddellijk op te lossen. Dat is het begin van een hilarisch avontuur vol met onverwachte wendingen.

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Programma Filmtheater 54 minuten geleden
Een noodkreet van het bestuur. De 100e editie en het NK wordt dit jaar verreden maar hulp is hard nodig! Foto: Nelleke de Vries
Nieuwe QR code voor steun aan Kortebaandraverij 1 uur geleden
Voorzitter Pieter van Dijken stopt, de zoektocht naar een opvolger is gestart. En er zijn meer vrijwilligersvacatures.
Voorzitter Pieter van Dijken stopt bij Voorschoten'97, zoektocht naar opvolger 2 uur geleden
Afbeelding
Zet je bedrijf op voorsprong met een skills matrix 3 uur geleden
Na 99 jaar komt er binnenkort een einde aan selectievoetbal op de zondag. Hans Douw kijkt terug op voetbalhistorie.
Einde aan 99 jaar selectievoetbal op zondag 4 uur geleden