Afbeelding
Foto: Peter Dordregter

‘Eunice’ velt meer dan 50 jaar oude Eucalyptus

Algemeen Regio nieuws

De winterstorm van vrijdag 18 februari is de unieke eucalyptus op de hoek Veeneklaaslaan-Bakkerdreef fataal geworden. De boom had in meer dan vijftig jaar vanaf het moment dat hij als jong boompje werd geplant een hoogte bereikt van ruim vijftien meter met een grote groep kruinen. Het was prachtig om te zien hoe de wind een golfbeweging door die kruinen maakte. Maar zaterdag bleek de boom scheef op het woonhuis te hangen. 

Een deel van de wortels was uit de grond losgekomen. Er was gevaar voor het huis en voorbijgangers. De straat werd afgesloten. De boom werd bewonderd en was geliefd. Mensen belden soms aan bij de bewoner om te vragen wat dat voor een mooie boom was. Een eucalyptus is een exoot afkomstig uit Australië. De koalabeertjes eten de blaadjes als hun enige voedsel. 

Eunice bleek een vriendje Franklin te hebben, die haar werk afmaakte. De boom was nu zo gevaarlijk geworden dat de brandweer zondag met groot materieel uitrukte. De ladderwagen bracht een groep brandweerlieden met motorzagen omhoog en na enkele uren was de boom zo goed als gehalveerd. 

Jammer, Voorschoten moet een unieke boom missen. Dat is het probleem met bomen, ze worden (te) groot voor een tuintje. Daar sta je niet bij stil als je zo’n pril takje in de grond plant. 

Door Peter Dordregter

Nieuws overzicht

Afbeelding
Issoria Hospice & Thuis zoekt vrijwilligers 11 uur geleden
Afbeelding
Raadszaal in de olie 17 uur geleden
Sportfondsen-Voorschoten BV stelt golfbaan Het Wedde op 11 mei open.
Open dag op golfbaan Het Wedde, maak kennis met golf! 18 uur geleden 1
Wethouder Paul de Bruin, Harm van Os van installatiebedrijf Freek van Os en Esther Habers, directeur bibliotheek Voorschoten.
Gemeente plaatst 26 zonnepanelen op bibliotheek 19 uur geleden 1
Drumfanfare Laurentius hield wel degelijk twee minuten stilte aan voordat het Wilhelmus werd ingezet
Het was echt twee volle minuten stil! gisteren 1