Afbeelding

Programma Filmtheater

Algemeen

FAMILIEVOORSTELLINGEN

In de krokusvakantie dagelijks:

Clifford de Grote Rode Hond

Familiefilm, live action (VS/VK Can. 2021), 97 min. Kijkwijzer: 6

Emily Elizabeth woont met haar moeder in een klein flatje in New York. Op een dag ontmoet ze een magische dierenbeschermer die haar een kleine, rode puppy geeft. Tot haar verrassing wordt ze de volgende dag wakker en is de puppy uitgegroeid tot een reusachtige hond van wel drie meter! Haar moeder is niet thuis, maar Emily gaat met haar leuke, maar klunzige oom Casey op avontuur in de grote stad.

Hopper en de Hamster der Duisternis (2D/3D)

Familiefilm, animatie, avontuur, 92 min. Kijkwijzer: 6

Hopper is half kip en half haas. Hij is geadopteerd door Koning Peter, een haas die beroemd is geworden door zijn spannende avonturen. Hopper weet dat hij er anders uitziet dan de rest en wil niets liever dan erbij horen en net zo stoer zijn als zijn vader. Het liefst wil hij een echte avonturier worden, zelfs al is hij nog zo onhandig. Hij krijgt zijn grote kans als iemand Koning Peter van de troon wil stoten.

AVOND/MIDDAGVOORSTELLINGEN

Donderdag 3 maart, 20.00 en zondag 6 maart, 15.30: Licorice Pizza

Drama VS 2021, 134 min. Kijkwijzer: 12

Alana Kane en Gary Valentine groeien op in 1973 in de San Fernando Valley, vlak bij L.A. Hoewel ze flink in leeftijd verschillen - hij is een 15-jarige puber en zij is ruim 10 jaar ouder - is er een aantrekkingskracht waardoor ze elkaar steeds opzoeken. De film volgt hun aarzelende eerste stappen op het pad van de liefde.

Vrijdag 4 maart, 20.00: Olga

Drama, 85 min. Kijkwijzer: 12
De 15-jarige Olga is een van de beste Oekraïense turnsters van het moment en een kampioen in de dop. Ze kan aan niets anders denken dan trainen voor het EK dat steeds dichterbij komt. Wanneer in Kiev de Euromaiden-protesten losbarsten – met haar moeder en beste vriendin in de frontlinie – wordt Olga verscheurd tussen haar sportieve ambities en de liefde voor haar geboorteland.

Zaterdag 5 maart, 20.00: West Side Story

Drama, muziek VS 2021, 156 min. Kijkwijzer: 12

West Side Story, geregisseerd door Steven Spielberg, speelt zich af in 1957 in New York en toont het klassieke verhaal van heftige rivaliteit en jeugdige liefde. In deze nieuwe verfilming van de bekende musical schitteren onder anderen Ansel Elgort (Tony), Rachel Zegler (María), Ariana DeBose (Anita), David Alvarez (Bernardo) en Mike Faist (Riff).

Donderdag 10 maart, 20.00: Hytti Nro 6

Drama FIN 2021, 107 min. Kijkwijzer: 12.
De Finse Laura ontvlucht de liefde en het leven in Moskou. In de trein richting Moermansk moet ze haar wagon delen met de Russische mijnwerker Ljoha met wie ze op het eerste gezicht niks gemeen lijkt te hebben. Maar terwijl de trein doordendert en de vreemdelingen hun schild langzaam laten zakken, blijken ze elkaar beter te begrijpen dan gedacht.

Vrijdag 11 maart 20.00: Silence of the Tides

Natuurdocumentaire (NL 2020) 103 min. Kijkwijzer: AL

De tijd glijdt adembenemend voorbij in dit filmische hoogstandje rondom het Waddengebied. Een film die in- en uitademt op het ritme van de getijden, over de breekbare relatie tussen mens en natuur.

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl

Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via www.filmtheatervoorschoten.nl

Bescherm anderen: blijf thuis bij coronabesmetting in uw omgeving!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Repair Café op 25 mei 16 uur geleden
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 1 mei, 17:33
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 1 mei, 16:32 1
Begrotingsbehandeling 1971/1972 met v.l.n.r. wethouder Esselaar, wethouder Baron de Vos van Steenwijk, burgemeester Van der Haar, gemeentesecretaris Eveleens, wethouder Iestra en wethouder Pels.
PvdA herdenkt oud-raadslid en wethouder Paul Pels 1 mei, 09:52 1
Afbeelding
Vechtpartij bij opvanglocatie Gouden Leeuw 30 apr, 13:16 12