Afbeelding

Programma Filmtheater

Algemeen

FAMILIEVOORSTELLINGEN

Woensdag 9 en 16 maart, 14.00, zondag 13 maart, 13.30: Hopper en de Hamster der Duisternis (2D/3D)

Familiefilm, animatie, avontuur, 92 min. Kijkwijzer: 6

Hopper is half kip en half haas. Hij is geadopteerd door Koning Peter, een haas die beroemd is geworden door zijn spannende avonturen. Hopper weet dat hij er anders uitziet dan de rest en wil niets liever dan erbij horen en net zo stoer zijn als zijn vader. Het liefst wil hij een echte avonturier worden, zelfs al is hij nog zo onhandig. Hij krijgt zijn grote kans als iemand Koning Peter van de troon wil stoten.

JEUGDTHEATER

Zondag 20 maart, 11.00: Theater Smoespot met “Spring”

Poppentheatervoorstelling, geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder. Ca 50 min.
Didi is een eekhoorn. Eekhoorns springen van tak naar tak. Dat zegt hun instinct. Maar… wat als je niet durft? Gelukkig komt Didi Storm tegen, die helpt haar. Storm is een hond. Honden zoeken en speuren. Dat zegt hun instinct. Samen openen ze een detectivebureau: Spring en Speur. Voor dieren die iets kwijt zijn of willen weten.

AVOND/MIDDAGVOORSTELLINGEN

Donderdag 10 en woensdag 16 maart, 20.00, zondag 13 maart, 15.30: Hytti Nro 6 (Coupé nr 6)

Drama FIN 2021, 107 min. Kijkwijzer: 12.
De Finse Laura ontvlucht de liefde en het leven in Moskou. In de trein richting Moermansk moet ze haar wagon delen met de Russische mijnwerker Ljoha met wie ze op het eerste gezicht niks gemeen lijkt te hebben. Maar terwijl de trein doordendert en de vreemdelingen hun schild langzaam laten zakken, blijken ze elkaar beter te begrijpen dan gedacht.

Vrijdag 11 maart 20.00: Silence of the Tides

Natuurdocumentaire (NL 2020) 103 min. Kijkwijzer: AL

De tijd glijdt adembenemend voorbij in dit filmische hoogstandje rondom het Waddengebied. Een film die in- en uitademt op het ritme van de getijden, over de breekbare relatie tussen mens en natuur.

Zaterdag 12 maart, 20.00: Licorice Pizza

Drama VS 2021, 134 min. Kijkwijzer: 12

Alana Kane en Gary Valentine groeien op in 1973 in de San Fernando Valley, vlak bij L.A. Hoewel ze flink in leeftijd verschillen - hij is een 15-jarige puber en zij is ruim 10 jaar ouder - is er een aantrekkingskracht waardoor ze elkaar steeds opzoeken. De film volgt hun aarzelende eerste stappen op het pad van de liefde.

Donderdag 17 en vrijdag 18 maart, 20.00: The Duke

Komedie, drama, waargebeurd (VK 2021), 95 min. Kijkwijzer: AL

In 1961 stal Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur, Goya’s portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. Het was de eerste (en nog steeds de enige) diefstal uit de geschiedenis van het museum. In zijn losgeldbrieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee in zou stemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 5 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 5 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 5 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 5 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 11 uur geleden