<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

CDA-lijsttrekker stelt zich voor: René Zoetemelk

Persbericht CDA

CDA Voorschoten heeft haar verkiezingsprogramma Duurzaam Voorschoten samengebracht onder 7 V’s: Voorschoten, Vertrouwen, Voorzieningen, Verbinding, Verenigingen, Veiligheid en Verduurzaming. Deze week stelt René Zoetemelk, zich voor.

Geïnspireerd door Robert Kennedy wilde ik van jongs af aan politicus worden. Inmiddels ben ik 40 jaar actief bij het CDA Voorschoten. Veel mensen drongen erop aan dat ik fotograaf zou worden omdat ik daar een bijzondere aanleg voor zou hebben. Ook schreef ik korte verhaaltjes.
Uiteindelijk koos ik toch voor een carrière als Personeelsmanagementadviseur bij de Politie. Allereerst bij de Algemene Inspectie van de Rijkspolitie, daarna bij de Dienst Luchtvaart op Schiphol en nog 14 jaar bij de Politie Hollands Midden. Een mooie tijd! Toch besloot ik 15 jaar geleden mijn eigen onderneming te starten. Mijn bedrijf verzorgt strategische communicatie, fotografie en tekst- en videoproducties voor overheidsinstellingen en bedrijven .Het is mooi dat ik van mijn hobby’s mijn werk heb kunnen maken. Toen ik 11 jaar geleden de kans kreeg ook raadslid te worden in mijn dorp, greep ik dat met beide handen aan. Ik ben trots op mijn raadslidmaatschap en heb daarmee mijn politieke droom kunnen verwezenlijken.

Het CDA Voorschoten kiest heel nadrukkelijk voor het behoud van de zelfstandigheid van onze gemeente. Een gemeente die 405 jaar bestuurlijke zelfstandig is. We willen het dorpse, de nabijheid van het bestuur behouden. Dat hebben we altijd gewild. 

We willen onze plaatselijke feest en gedenkdagen met onze eigen Voorschotense burgemeester vieren en herdenken. Zoals op 4 mei, de festiviteiten op Koningsdag en de Paardenmarkt.
Sluit ik dan mijn ogen voor de toekomst. Nee! Ik zie de toekomst echter in een richting waarbij ons dorp de Gemeente Voorschoten kan blijven. In samenwerkingsverbanden, zoals de Leidse regio en Holland Rijnland, waar we als regiogemeenten beter van worden.

Voorschoten draagt nog steeds met trots de titel ‘De Parel aan de Vliet’. En dat is niet voor niets. Ook de daaraan gekoppelde onderscheiding ‘De Parel van Voorschoten’ wordt uitgereikt aan mensen die onze Parels zijn, mensen die zich sterk maken voor Voorschoten. Een mooie onderscheiding met een naam die treffend is voor ons dorp en zijn Parels. 

In de naoorlogse periode hebben we als Voorschotenaren samen een gemeente gemaakt die terecht tot de besten van Nederland behoord. We staan steeds weer in de top 10. Een gemeente om voor te vechten! Voorschoten moeten daarom een eigen bestuur houden dat bestaat uit mensen die hart hebben voor Voorschoten. Zonder directe betrokkenheid kun je voor ons dorp geen goede beslissingen nemen. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten