Touwtrekken op de Voorstraat, het hoort bij Koningsdag. En de 2022-editie is geen uitzondering. Teams kunnen zich nu al aanmelden. Foto: VSK
Touwtrekken op de Voorstraat, het hoort bij Koningsdag. En de 2022-editie is geen uitzondering. Teams kunnen zich nu al aanmelden. Foto: VSK

Koningsdag 2022: traditie en nieuwe onderdelen

Algemeen Regio nieuws

In 2020 ging het evenement helemaal niet door en in 2021 was Koningsdag vooral een digitaal evenement maar dit jaar heeft Oranjevereniging Koningin Wilhelmina weer een vol programma voor 27 april. Een klein voorproefje met ‘ouwe getrouwen’ zoals de optocht, touwtrekwedstrijd en de Seniorenmiddag maar ook nieuwe onderdelen. Let op: aanmelden is soms wel verplicht.  

Seniorenmiddag met musical
Bent u 65+ en heeft u zin om de 20ste eeuw van Nederland en Voorschoten in het bijzonder te herbeleven, muziek en bekende personen uit uw jeugd voorbij te zien komen en dat alles onder het genot van een hapje en drankje? Op 21 april van 14.00 tot 17.00 uur speelt de musical “De eeuw van uw leven”.
Deze musical is speciaal voor en over Voorschoten gemaakt. Een tijdreis door de 20ste eeuw! U wordt ontvangen door twee reisleiders en maakt vervolgens uitstapjes naar de crisisjaren 30, de oorlogsjaren 40-45, de jaren 50 en de jaren 60 en 70. De reis is afgelopen zodra de tijdklok 1999 slaat. Elke periode wordt geïllustreerd met unieke archiefbeelden van het Gemeentearchief Voorschoten.
Aanmelden vóór 11 april via secretaris@oranjeverenigingvoorschoten.nl onder vermelding van ‘Aanmelding Seniorenmiddag’. Vermeldt ook: naam; aantal personen; eigen vervoer ja/nee, rollator ja/nee. Locatie: Bondsgebouw, Leidseweg 102.

Touwtrekken in de Voorstraat
Ook dit jaar organiseert de Oranjevereniging Koningin Wilhelmina in samenwerking met Freek van Os dit mooie spektakel op 27 april op de Voorstraat. Wie trekt er aan het langste eind? Wie laat zijn of haar spierballen zien in de Voorstraat? Wie zou er dit jaar winnen…? En welke groep vindt het leuk om samen te trainen voor ons unieke evenement op Koningsdag? Mannen en vrouwen met spierballen: meld je aan met jouw team en versla de rest.
Aanmelden kan tot en met 10 april via touwtrekken@oranjeverenigingvoorschoten.nl o.v.v. naam van het team, m/v en de naam, mailadres en telefoonnummer van de teamleider. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de traditionele trainingsavond. In totaal kunnen maximaal 12 teams, bestaande uit 6 heren of 6 tot 9 dames, trekken aan het touw! Het touwtrekken wordt mede mogelijk gemaakt door Aannemersbedrijf Den Hollander en door Adri Hendriks die als vanouds alle touwtrekmaterialen verzorgt.

OranjeExpeditie
Speciaal voor de jeugd van 10 tot 15 jaar wordt op Koningsdag van 12.30 tot 14.30 uur een OranjeExpeditie gehouden in het Berkhoutpark. Een stoer sport- en spelevenement met uitdagende onderdelen als bubbel voetbal, Get Him Off!, pijl en boogschieten en nog veel meer! Wie durft? Laat je lekker uitdagen, er zijn vette prijzen te winnen van onder meer Extreme Watersport en van Moments! Je kunt je alleen aanmelden of met een team van 4 tot 6 deelnemers. Aanmelden is gratis en kan via OranjeExpeditie@oranjeverenigingvoorschoten.nl. De eerste 50 aanmeldingen krijgen gratis een muntje voor de kermis. Dit evenement van Volleybalvereniging Gemini- Kangeroes, Tennisvereniging Forescate, Voorschoten ‘97, MyLife, Spuit 41, Hoogvliet en de Oranjevereniging is mede mogelijk gemaakt door Stichting Katapult en Voorschoten voor Elkaar.

OranjeFrisParty
Ben je tussen de 12 en 16 jaar? Kom dan op 27 april tussen 20.00 en 22.30 uur naar de OranjeFrisParty in het Cultureel Centrum. Muziek van DJ DoubleU, dansen en chillen. Toegang: gratis. Alcohol strikt verboden. Kaartjes via OranjeFrisParty@oranjeverenigingvoorschoten.nl (max 4 per persoon).

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 4 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 8 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 10 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 10 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 11 uur geleden