Tycho Engelen maakt de 3-1
Tycho Engelen maakt de 3-1 Foto: A. v.d. Meulen

Wedstrijdverslag MHC Forescate – Hudito, 27 Maart 2022

Algemeen Sport

Na een uitstekende herstart van de competitie met twee overwinningen stond afgelopen zondag een wedstrijd tegen het iets hoger geklasseerde Hudito op het programma. Met een vrijwel volledige selectie en een heerlijk weertje werd er een goede voorbereiding gedraaid. Alleen Martijn van Heijningen en Tom Kruysmulder ontbraken nog vanwege blessures. Daarnaast heeft de nieuwe aanwinst Koen “Theo” de Ruiter aangegeven per direct zijn stick aan de wilgen te hangen vanwege aanhoudend blessureleed. Helaas heeft hij het publiek niet meer kunnen laten zien waarvoor hij in huis is gehaald.

Zondagmorgen gaven Dames 3 en Dames 1 het goede voorbeeld door met respectievelijk een 9-0 en een 4-2 overwinning hun tegenstanders terug naar huis te sturen. Daarna was het de beurt aan de heren van Forescate, die het dus moesten opnemen tegen het Delftse Hudito. Er werd scherp gestart en dit leidde tot enkele kleine mogelijkheden. Halverwege het eerste kwart werd dan ook het eerste doelpunt gescoord. De eerste strafcorner werd onberispelijk binnengesleept door Derek Neijzen, alhoewel Machiel van der Linde beweerde dat ook hij de bal nog toucheerde. De 1-0 was in ieder geval een feit! In het tweede kwart werden de mannen uit Delft iets gevaarlijker en na kleine organisatiefoutjes in de Voorschotense verdediging scoorde Hudito dan ook de gelijkmaker, 1-1.

Na de rust startte Forescate weer zoals het de wedstrijd begon, scherp en georganiseerd. Er werd hard gewerkt en wederom resulteerde dit in een aantal kleine mogelijkheden. En ook ditmaal werd er weer gescoord uit een strafcorner. Derek Neijzen pushte de bal snoeihard in de linkerhoek en hierdoor kwamen de mannen uit Voorschoten weer op een voorsprong. Hudito ging hierdoor wat meer op de aanval spelen. Maar verder dan een handjevol strafcorners kwamen ze niet. In het laatste kwart gooide Tycho Engelen de wedstrijd in het slot door een voorzet van Ruben Diemel behendig binnen te tippen, 3-1! Nu was het een kwestie om de wedstrijd rustig uitspelen en niks meer weg te geven. A-junior Julius Verhaar kreeg nog een levensgrote kans op de 4-1, maar hij kreeg het voor elkaar om de bal naast het lege goal te vegen. Gelukkig had deze misser geen grote gevolgen meer en bleef de stand bij 3-1.

Na de wedstrijd werd er in het zonnetje nog heerlijk genoten van het The Dansant en de drie punten.
In de ranglijst hebben Hudito, DSHC en Forescate nu allemaal 21 punten. De huidige nummer 5 heeft slechts een punt meer, de nummer 4 slechts 2 punten.
Volgende week treden de mannen van Forescate om 14:45 aan tegen Ommoord in Rotterdam. Ook dit belooft weer een spannende pot te worden, dus publiek is van harte welkom! Hopelijk kunnen de mannen de lijn van de tweede seizoenshelft doorzetten. Tot volgende week!

Tekst: R.A.T.