Afbeelding

Gelijkenis trekt gelijkenis aan

Algemeen

Helaas zie en hoor je de laatste tijd veel over oorlog. De beelden die je ziet en de verhalen die je hoort, kunnen je beïnvloeden.

door: Raheleh Tajic

Ik wil je niet laten schrikken of zeggen dat je geen nieuws mag kijken, maar ik wil je vertellen dat je beter bewust kan zijn van je eigen energie.

We hebben wel een fysieke vorm maar we zijn meer dan onze fysieke lichaam. Ons lichaam en al onze organen bestaan uit miljarden cellen. Deze kleine cellen bestaan ook uit moleculen en atomen. En als je een atoom zou kunnen vergroten en de binnenkant van een atoom zou kunnen zien; ontdek je dat er alleen energiegolven zijn. In essentie zijn we dus energie wezens.

Energie kan niet vernietigd worden, energie kan van de ene vorm in een andere vorm veranderen.

Alles wat je ziet en hoort, bestaat uit energie en die energie kan jouw energie beïnvloeden.

Als je door wat in de wereld op dit moment gebeurt, geraakt wordt, betekent dat, dat jouw energie is veranderd in de vorm van angst, boosheid en bezorgdheid.

En omdat we allemaal uit energie bestaan, zijn we dus met elkaar verbonden en zijn we een. We kunnen elkaar op energetische niveau beïnvloeden. En niet alleen beïnvloeden we de mensen om ons heen, maar onze gedachten zijn zo krachtig dat we, wat we denken en wat we aandacht geven ook in onze buitenwereld kunnen creëren.

Ik vertel je dit om te zeggen dat je een creator bent en dat wat je aandacht geeft, zal groeien. Ik herhaal het misschien vaak maar het is de waarheid.

Als we nu aandacht aan oorlog, angst, woede en haat geven, gaan we meer van dit soort energieën creëren. De wereld heeft op dit moment meer dan ooit liefde en veiligheid nodig.

Wat we kunnen doen is onze eigen energie beschermen en bewust zijn van onze aandacht en gedachten. Als je naar nieuws kijkt en je voelt je angstig of boos, wees dan bewust van je gevoelens en draai het om naar iets positief. Denk eraan dat je nu veilig bent, denk eraan dat je schoon water hebt, genoeg eten en een dak boven je hoofd. Soms vergeten we, dat alles wat we hebben niet vanzelfsprekend is. Wees dankbaar voor alles wat je hebt en vergeet niet dat je de denker van je eigen gedachten bent. 

In plaats van angst of boosheid, breng je aandacht naar je hart en visualiseer een mooie plek die je rust geeft. Een plek waar iedereen veilig kan zijn.

Als je je energie kan veranderen, kan je iets moois naar je buitenwereld sturen. Stuur liefde en harmonie naar je omgeving en naar de aarde.

We zijn allemaal energie en ik hoop dat we op een dag met z’n allen alleen rust en liefde uitstralen en dat de aarde een plek zal zijn waar iedereen zich thuis kan voelen, waar het veilig is en waar vrede heerst.

Raheleh Tajic is Klassiek Homeopaath en volgde een opleiding voor intuïtieve ontwikkeling bij Mens en Intuïtie.
Haar praktijk is gevestigd in het Gezondheidscentrum aan de Multatulilaan in Voorschoten

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 3 minuten geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 8 minuten geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 11 minuten geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 5 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 17 uur geleden