Afbeelding
Foto: Veurs Lyceum

Leerlingen Veurs Lyceum leren over biologisch verbouwen

Algemeen Regio nieuws

Begin april ging een deel van de Technasiumleerlingen uit de brugklas van het Veurs Lyceum op bezoek bij De Groentenhof, een biologische hobby tuinderij op een klein stukje grond langs de Veursestraatweg, waar biologische boer Hans Spitzers groenten verbouwt. Hij legde uit wat biologisch verbouwen precies is, vertelde over de groenten die hij daar goed kan telen (en waarom) en liet zien hoe hij compost gebruikt als bemesting voor zijn stukje grond. 

De leerlingen stelden vragen - wie zijn afnemers zijn, bijvoorbeeld - en proefden winterpostelein en rucola.De leerlingen deden zo inspiratie op voor de laatste Onderzoek & Ontwerpen-opdracht van het schooljaar 2021-2022, waarin zij voor opdrachtgever Van Leeuwen Catering onderzoeken hoe gezond de Gezonde Kantine op het Veurs Lyceum is en hoe bewust de leerlingen zich daarvan zijn.

Binnen het Technasium volgen de leerlingen het vak Onderzoek & Ontwerpen en werken zij in groepjes aan opdrachten voor bedrijven, in dit geval Van Leeuwen Catering. Hierbij doen de leerlingen allerlei vormen van onderzoek. Het ontwikkelen van vaardigheden als samenwerken, onderzoeken, organiseren en creatief denken staat binnen het Technasium centraal. Tevens worden samenwerkingen gezocht met bedrijven in de buurt van de school.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Evenement in Vuur en Vlam bij Stoomtreinmuseum 7 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks Voorschoten vindt accommodaties essentieel onderdeel van sportvisie 7 uur geleden
Afbeelding
Succes in Silvercup voor Forescate Hockey Dames 1 8 uur geleden
Afbeelding
OdenseHuisOrkest brengt mensen bij elkaar: 'Ik word er blij van in mijn hoofd' 14 uur geleden
Afbeelding
PvdA: 'Voor een inclusief en veilig sportklimaat in Voorschoten' 27 mrt., 09:22