Ook de Voorschotense Avond4daagse gaat dit jaar weer door. De inschrijving is weer geopend. Foto: Peter le Clercq
Ook de Voorschotense Avond4daagse gaat dit jaar weer door. De inschrijving is weer geopend. Foto: Peter le Clercq Foto: Peter le Clercq

Norlandia avond4daagse van 31 mei tot en met 3 juni

Algemeen Regio nieuws

Twee jaar lang moest de organisatie van de Avond4daagse het evenement annuleren maar de 2022-editie gaat door! ‘We mogen weer’, glundert voorzitter Melchior Aelmans. ‘Alles is geregeld en de inschrijving via onze site a4dvoorschoten.nl is geopend. 

Het zag er in het begin van het jaar overigens niet naar uit dat de Avond4daagse door kon gaan. ‘Pas toen vrijwel alle coronamaatregelen opgeheven werden, konden we aan de slag. Ontzettend veel medewerking gekregen van de gemeente die de vergunning snel regelde, en Voorschoten’97 waar ook dit jaar weer de start en finish is op veld 6. We zijn er blij mee.’ Ook dit jaar zijn er drie afstanden: 5, 10 en 15 kilometer. ‘De routes zijn niet veel anders dan drie jaar geleden’, gaat Melchior verder. ‘Nieuw is wel dat de routes op onze site kunnen worden gedownload om te worden uitgedraaid maar ook op telefoon en sporthorloge kunnen worden weergegeven. Dat scheelt weer papier en is voor de lopers ook veel makkelijker. 

Vrijwilligers hard nodig!
De afgelopen jaren kende de Avond4daagse gemiddeld zo’n 1700 lopers. ‘Althans de inschrijvers. Ervaring leert dat inclusief ouders, begeleiders en leerkrachten, het aantal ver over de 2000 gaat. Een hele logistieke uitdaging ja maar ontzettend leuk om te doen. Wel zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het oversteken, controles doen en op- en afbouwen van de tent. We hebben nu zo’n 40 vrijwilligers maar we hebben er eigenlijk meer dan 50 nodig. Overigens hoeven vrijwilligers niet elke avond aanwezig te zijn, al is het maar één avond, dan zijn we al blij.’ Geïnteresseerden kunnen zich melden door te mailen naar info@a4dvoorschoten.nl.

Verder wordt op onze facebookpagina “Avondvierdagse Voorschoten” alle info gedeeld, zoals wanneer een avond niet door kan gaan in verband met slecht weer.

Feestelijke intocht
En wie al die kilometers achter de rug heeft kan op de laatste avond, 3 juni, feest verwachten. ‘Op een van de dagen komt onze eigen Rijsterbij, de Voorschotense hiphopartiest Martijn Rijsenbrij, optreden en elke dag is er natuurlijk ook muziek gedraaid door de DJs van The Rockschool. En we hopen dat alle ouders, grootouders, ooms en tantes de lopers met bloemen binnen komen halen. Samen met die zo gewenste medaille, maakt dat het feest compleet!’

Nieuws overzicht

Afbeelding
Nieuw bestuur Vereniging Noord Hofland en Frans Bakker erelid 10 uur geleden
Afbeelding
Veurs Lyceum doet mee aan Rijnlandcup 10 uur geleden
Afbeelding
VVD: Belangrijke stappen voor woningenbouw Voorschoten 18 uur geleden
Afbeelding
Archeo-workshop voor kinderen in Museum Voorschoten 19 uur geleden
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker start campagne 'Voorschoten gaat voor afval scheiden' 5 jun., 11:01 1