Het thema van het 22e Weekend van Voorschoten is 'Bewegen'. De verenigingen is gevraagd een interactief programma op te stellen. Foto: Nelleke de Vries
Het thema van het 22e Weekend van Voorschoten is 'Bewegen'. De verenigingen is gevraagd een interactief programma op te stellen. Foto: Nelleke de Vries

22e Weekend van Voorschoten op 10 en 11 september

Algemeen Regio nieuws

Zet maar alvast in de agenda: op zaterdag 10 en zondag 11 september wordt de 22e editie van Het Weekend van Voorschoten gehouden. Met de vrijwilligers- en verenigingsmarkt, cultuur, muziek, oldtimers en natuurlijk gezelligheid! Het thema is ‘Voorschoten in beweging, voor jong en oud!’.

Dat thema hadden we ook al in 2020’, zeggen voorzitter Jos Pinkse en penningmeester Peter Prein. ‘Het blijft natuurlijk heel belangrijk, vandaar dat we het weer van de plank hebben gehaald. Zo hebben we de deelnemers aan de vrijwilligers/verenigingsmarkt gevraagd om vooral interactief te zijn en activiteiten aan te bieden. Veel verenigingen deden dat al, voor anderen is het een uitdaging. Voorschoten’97 Atletiek, die dit jaar haar 25 jarig jubileum viert is heel enthousiast en werkt aan een speciaal programma op het thema gezond bewegen. Ook werken wij aan een apart “ Kinderplein” met draaimolen, suikerspin en specifieke activiteiten voor de kinderen.

Voorbereidingen
De voorbereidingen zijn in volle gang. ‘Het is al geweldig dat we na twee jaar weer mogen’, zeggen beide mannen die, aangevuld met secretaris Graciela Duran, het bestuur vormen. ‘We zijn overigens nog dringend op zoek naar een vierde bestuurslid met een achtergrond in PR en communicatie. Aanmeldingen zijn van harte welkom via info@hetweekend.nl.’

Participanten
Alle participanten van Het Weekend zijn inmiddels benaderd zoals de Cultuurfabriek, Open Monumentendag, Oldtimervereniging, de centrumondernemers COV, de horeca , Kasteel Duivenvoorde en Wassenaar-Voorschoten Marketing.
‘Begin maart hebben we de eerste overleg gehad en iedereen was positief. Nog lang niet alles is rond natuurlijk maar een paar activiteiten staan al vast. Zo zorgt de Cultuurfabriek voor de muziek en dansoptredens. Twee dagen lang zijn er optredens van Voorschotense musici, op diverse podia in het dorp.

Open Monuentendag
Open Monumentendag is op zaterdag. Ook hier zijn nog niet alle deelnemers bekend. Wel zijn onder andere de tuin van Berbice, de Dorpskerk Museum Voorschoten en Kasteel Duivenvoorde te bezoeken. In het kader van ons thema is OGLV Voorschoten bezig met een fiets- en wandelroute langs alle monumenten, wellicht gecombineerd met de nieuwe bomenroute 3.0.

Zondag 11 september
Op zondag is er traditioneel de Oldtimerdag. Tussen 12.00en 13.00 stellen de glanzende bolides zich op in de Voorstraat. Om 16.00 hopen wij een succesvolle 22e editie van Het Weekend passend af te sluiten.

Sponsoren
Het is nog maar een klein deel van alle activiteiten. ‘De werving van sponsoren is nu eerst aan de beurt. De eerst reacties van de ondernemers zijn zonder meer positief dus we hopen Het Weekend financieel rond te krijgen. Afhankelijk daarvan kunnen we verder kijken voor uitbreiding van de activiteiten maar we hebben nog wel een paar maanden.

Ons actuele programma is vanaf juni te vinden op www.hetweekend.nl en we zullen in augustus weer flyers verspreiden.’

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 13 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 15 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 17 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 21 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10