<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

Rabobank ondersteunt Wijkvereniging Voorburg-West in de aanschaf van zonnepanelen

Wijkvereniging Voorburg-West kan aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak met behulp van een bijdrage van de Rabobank. Dat is de uitkomst van een actie waarbij leden van de coöperatieve Rabobank in regio Den Haag konden stemmen op maatschappelijke gebouwen. Het gebouw met de meeste stemmen ontvangt een bijdrage voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Samen verduurzamen we maatschappelijke gebouwen en verlagen we de energierekening. De wijkvereniging ontving op donderdag 21 april de cheque van directeur coöperatieve Rabobank Harry Wientjens en ledenraadslid Eric van Soest.

Juist in deze tijden van stijgende energie- en gasprijzen is het belangrijk dat we gebouwen in de regio Den Haag verduurzamen. Hiervoor kun je natuurlijk denken aan je eigen huis of een bedrijfspand, maar net zo belangrijk is de verduurzaming van club- en buurthuizen bij jou in de buurt. Al het geld dat zij kunnen besparen op de energierekening kunnen ze weer investeren in hun gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe activiteiten, instrumenten, boeken of sportvelden. Daarom investeert Rabobank een deel van haar coöperatief dividend, een fonds om de regio’s te versterken, in het verduurzamen van deze maatschappelijke gebouwen.

In de periode van 28 februari tot 31 maart hebben Rabobankleden in de regio Den Haag hun stem uitgebracht. Wijkvereniging Voorburg-West uit Voorburg ontving de meeste stemmen. Zij ontvangen van de Rabobank de helft van de kosten voor aanschaf en installatie van zonnepanelen (met een maximum van € 7.000,00).

Harry Wientjens: “Maatschappelijke gebouwen zoals club- en buurthuizen maken een buurt leefbaar en dragen bij aan het woongeluk van iedereen. Het is van groot belang dat we juist ook deze gebouwen klaar maken voor de toekomst. Met deze zonnepanelen helpen we maatschappelijke organisaties hun energierekening te verlagen, zetten we een belangrijke stap in de energietransitie en dragen we bij aan een goede en gezonde leefomgeving.”


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten