Afbeelding

Coalitieonderhandelingen even ‘pas op de plaats’

Algemeen

Persbericht

Vervolgproces formatie Voorschoten

 De VVD, Voorschoten Lokaal, CDA en D66 zijn na het eerdere advies van informateur Verkaik met elkaar aan het werk gegaan om tot een coalitieakkoord te komen. In de afgelopen weken is in diverse werkgroepen hard gewerkt om een gezamenlijk programma op te stellen en tot consensus te komen op diverse belangrijke onderwerpen.

Desondanks heeft D66 inmiddels bekend gemaakt niet verder te willen deelnemen aan de formatiegesprekken. Niet zozeer door inhoudelijke verschillen, maar meer gedreven door andere gevoelens of zorgen. Het besluit van D66 is met teleurstelling ontvangen door VVD, Voorschoten Lokaal en CDA. De drie partijen vinden dat er goede vooruitgang is geboekt en dat er voldoende draagvlak is om ook oplossingen te vinden voor de complexere onderwerpen.

Om procesmatig de juiste route te nemen en te onderzoeken hoe andere partijen aankijken tegen de nieuw ontstane situatie, is gisteren besloten even een pas op de plaats te maken. Er zal onder leiding van een nieuwe informateur een snelle tussentijdse informatieronde worden gehouden. Hierbij wordt gekeken of er mogelijkheden bestaan om naast de drie formerende partijen een andere vierde partij te laten aansluiten en zo niet wat dan alternatieve scenario’s zijn.  

De inzet van alle partijen blijft om zo snel mogelijk tot een akkoord te komen in het belang van onze mooie gemeente.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 2 uur geleden 1
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 20 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 20 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 20 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 20 uur geleden