Afbeelding
Foto: VSK

Avondvierdaagse droog van start..., maar toen..... (foto’s update)

Algemeen Regio nieuws

Meer dan 1100 lopers, honderden begeleiders en 50 vrijwilligers: de Norlandia Avondvierdaagse is weer gestart. Na twee jaar het evenement weer doorgaan. Er was nog wat ongerustheid over het weer maar de verwachte regenbui dreef over en dus kon burgemeester Stemerdink alle lopers om kwart voor zeven ‘wegschieten’. 

Een opgeluchte voorzitter Melchior Aelmans, hij en zijn bestuur hebben de afgelopen weken heel wat werk verzet want veel tijd hadden ze niet. ‘Pas toen alle coronamaatregelen werden afgeschaft, kregen we groen licht. De gemeente heeft enorm meegewerkt door snel de vergunning af te geven en van Voorschoten’97 kregen we toestemming om ook nu weer veld 6 te gebruiken. Ontzettend blij mee.’

Ook dit jaar zijn de afstanden weer 5, 10 en 15 kilometer. Op de routes staan regelmatig bordjes om het verkeer te wijzigen op de vele wandelaars. Voor muziek is ook gezorgd. Morgenavond, woensdag, treedt hiphipper Martijn RijstErbij op en vrijdag worden de deelnemers feestelijk ingehaald met muziek van Wilbur Zitman. 

Bijna aan het eind ging het dan toch regenen, gelukkig bleef het onweer uit. Peter LeClerq maakte heel wat foto’s. Die kun je terugkijken op www.a4dvoorschoten.nl/ en op facebook van de Avondvierdaagse. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 13 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 22 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37