Afbeelding
Foto: Ellen de Vette

Ruiterevenement op recreatieterrein Vlietland 25 en 26 juni

Algemeen

Over een kleine 2 weken is het weer tijd voor SGW Vlietland en zijn we te gast op het schitterende recreatieterrein Vlietland. Eerder trof u al een uitgebreid persbericht hierover aan. 

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni komen de ruiters en amazones aan de start van deze veelzijdige vorm van paardensport. Ook zijn de menners weer paraat en wel op zondag met een oefen-minimarathon en wordt het eventingkampioenschap van de Regio Zuid Holland over deze twee dagen verreden. 

De wedstrijdonderdelen vangen beide dagen aan om 08.00 uur. Aanvang van de Crosscountry op is om 10.30 uur.

Deze wedstrijd wordt voor de negentiende keer georganiseerd door Stichting Eventing Zuid-Holland. De Stichting is een samenwerkingsverband van de rijverenigingen De Blesruiters uit Stompwijk en Koningin Emma uit Wassenaar. Met ongeveer 200 vrijwilligers zorgen zij ervoor dat alles op rolletjes verloopt. 

Bij ‘samengestelde wedstrijden’ rijdt elke combinatie op (zaterdag en zondag) een dressuurproef, een springparcours en een spannende crosscountry. 

De menners laten (op zondag) met behendigheid en snelheid op een compacte ruimte door het nemen van poortjes en een 3 tal marathon hindernissen hun kunnen zien. Ook de altijd spannende en attractieve waterhindernis ontbreekt in beide parcoursennatuurlijk niet. 

Speciaal onderdeel van het programma zijn dit maal de Bixieruitertjes (t/m 14 jaar). Zij staan aan het begin van misschien wel een glanzende carrière en worden onder begeleiding van Kees de Jong over een aangepast parcoursje geholpen (zoals ook op het 3 molenconcours).

Er komen bij elkaar ruim 300 viervoeters aan de start. 

Kom kijken of helpen 

Ervaren bezoekers weten het al: de beste manier om de wedstrijden van dichtbij te volgen, is een rondwandeling over parcours van de cross-country. Parcoursbouwers Kees de Jong, Martin Spruijt en Ab Spaan hebben met al hun hulptroepen weer mooie en uitdagende hindernissen bedacht. Afgelopen maand zijn ze in het veld aan het stoeien geweest met bomen en balken om de vaste hindernissen te maken. De komende 1,5 week komen alle prefab-hindernissen uit de opslag. 

Wil je niet alleen kijken, maar heb je zin om ook de handen uit de mouwen te steken? Doe dan mee als vrijwilliger. Hindernisjury’s, schrijven bij de dressuur of dierenarts, gastheer/-vrouw bij een oversteek in de cross: er is voor iedereen wel iets te doen. 

Wil je helpen, handige handjes blijven nodig.? Meld je dan aan via www.eventingzuidholland.nl of vrijwilligers-SGW@hotmail.nl. 

Meer informatie en het programma zijn te vinden op: 

www.eventingzuidholland.nl

of kunt u contact opnemen met: Lucienne Muijen, tel. 06 - 51593812, e-mail: lucienne.muyen@postnl.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 19 feb, 22:25
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein 19 feb, 22:22
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1