<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Peter Paulides stopt 30 juni in de praktijk die hij 40 jaar geleden heeft opgericht. Foto: Vsk
Peter Paulides stopt 30 juni in de praktijk die hij 40 jaar geleden heeft opgericht. Foto: Vsk
Ondernemer in beeld

Nog lang geen geraniums voor gepensioneerde Peter Paulides

Op 30 juni 2022 is het voor Peter Paulides (officieel) zijn laatste dag in de praktijk die hij in 1982 in Voorschoten heeft overgenomen. Hij begon aan de Narcisstraat, verhuisde naar de Van der Waalslaan, streek neer aan het Johan Vermeerplantsoen en verhuisde toen weer naar de Einsteinlaan. In 1998 nam hij samen met de maatschapsleden het initiatief tot de oprichting van de tweede praktijk aan de Van Beethovenlaan.

De fysiotherapiepraktijk groeide in de afgelopen 40 jaar en inmiddels zijn er 15 fysiotherapeuten en 2 secretaresses aan de praktijk verbonden. ‘Het was een mooie reis’, zegt Peter terugkijkend op zijn 42 jarige loopbaan als fysiotherapeut. ‘Ik ben al een paar jaar aan het afbouwen en heb zelfs de cursus ‘starten met stoppen’ gevolgd om voorbereid te zijn op mijn leven als pensionado’, lacht hij.

Maar hoe goed ook voorbereid, er blijkt helemaal geen sprake te zijn van een leven achter de geraniums, ‘Ik ga het zelfs drukker krijgen’, zegt Peter. ‘Ik kan het nu wel onthullen, ik word teammanager van ZZLeiden, het basketballteam dat speelt in de top van de eredivisie, die nu is vervangen door de BNXT league waarin de top van Nederland en België uitkomt. Onlangs heeft ZZLeiden na een spannende strijd in de play-offs, het kampioenschap in deze BNXT league, binnengehaald’.

‘Ik heb altijd genoten van praktijk en mijn beroep als fysiotherapeut, Maar naast mijn beroep als fysiotherapeut is basketbal altijd mijn passie geweest. Vroeger speelde ik al in de top bij Parker Leiden, later was de praktijk betrokken bij de medische begeleiding en deed de hersteltrainingen. Ook heb ik in het bestuur gezeten en was teamcoach en sponsor. Nu teammanager van ZZLeiden te mogen worden maakt de cirkel van mijn basketbal passie rond’.

‘Na de zomer komt er nog een officieel afscheid, Ik had graag gezien dat dan tevens de schop in de grond was gegaan voor het nieuwe multidisciplinaire gezondheidscentrum, waarin huisartsen, een apotheek en paramedici worden gevestigd. De plannen die wij hiervoor hebben gemaakt liggen al 7 jaar op de plank, het is echt jammer dat het zolang moet duren voordat we mogen starten, verzucht Peter. De huisartsen zitten te springen om meer ruimte. Maar, eenmaal klaar dan staat er een prachtig 3.0 gezondheidscentrum aan de Einsteinlaan’.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten