Het is kinderboekenweek bij de Fortgensschool
Het is kinderboekenweek bij de Fortgensschool Foto: PR

GiGaGroen, de Kinderboekenweek is van start gegaan

Algemeen Regio nieuws Regio nieuws

Op de Fortgensschool is vandaag de Kinderboekenweek geopend met de dans van Kinderen voor Kinderen. Alle leerlingen hebben tijdens de gymles deze dan ingestudeerd, dus met elkaar op het plein kon iedereen aan zijn of haar ouders laten zien hoe goed gedanst kan worden.

Het Thema van de Kinderboekenweek is GiGaGroen. Op de Fortgensschool wordt hier al aandacht aan besteed door het plaatsen een groot insectenhotel op het plein. In de klas zijn de komende week gesprekken over duurzaamheid en de manier waarop wij met de aarde omgaan. Om de kinderen te laten ervaren hoe goed het is om materialen te hergebruiken hebben alle kinderen vandaag een tweedehands kinderboek uit mogen zoeken. 

Na afloop van de schooldag kregen de ouders de gelegenheid om de overgebleven boeken te kopen voor 50 cent per stuk. De verkoop begon met 650 boeken, na afloop waren er nog 150 over! De opbrengst gaat naar stichting Leergeld in Voorschoten.

De Kinderboekenweek is een mooie aanleiding om extra aandacht aan lezen te besteden. Leerlingen van de hogere groepen lezen deze week extra veel met de jongere kinderen. Op vrijdag komt Charlotte Dematons langs voor de leerlingen uit groep 6,7 en 8 en er wordt een extra bezoek gebracht aan de kinderbibliotheek. 

Kortom: een heerlijke week boordevol verhalen en leesplezier!

Afbeelding
Afbeelding