Afbeelding

In de herfstvakantie rijdt de stoomtrein weer

Algemeen

Valkenburg ZH – In de herfstvakantie is Stoomtrein Katwijk Leiden weer geopend. Kom langs en trakteer je (klein)kinderen op een gezellig dagje uit.

Veel te zien en te doen

Bezoekers die voor het eerst Stoomtrein Katwijk Leiden hebben bezocht, geven unaniem aan dat ze niet hadden verwacht dat er zoveel te zien en te doen is. Je kunt ritten maken met een stoom- en een dieseltrein, ronddwalen over het terrein van het buitenmuseum en in het vernieuwde binnenmuseum kun je op een moderne manier kennis maken met de geschiedenis van het smalspoor in Nederland en in de wereld. Voor kinderen is het museum een waar eldorado. Buiten kunnen zij treinen in beweging zetten op een heel grote modelbaan en de kindercorner in het museum is een topattractie gebleken. Kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken. U heeft geen kind aan ze als u hen gadeslaat vanaf het terras met een kopje koffie of thee. Dus ook bij als het slecht weer is, kunt u hier terecht.

Museumkaart

Met de museumkaart kunt u gratis naar binnen. Parkeren kost niets en je mag in dit museum je eigen lunchpakketjes meenemen. Zo houdt u de kosten in de hand en heb je toch een hele dag plezier. Mooi meegenomen toch in deze dure tijden?  In het eerste weekend van 22 en 23 oktober is er een extra attractie. Modelbouwvereniging Wassenaar bouwt in de rijtuigenloods een heel circuit op waar radiografisch bestuurbare vrachtauto’s door de straten rijden.

Openingstijden

Stoomtrein Katwijk Leiden is geopend beide weekenden van 22/23 en 29/30 oktober en ook dinsdag 25 en donderdag 27 oktober a.s. Het museum is dan geopend tussen 10.45 en 17.30 uur. Meer informatie vindt u op de website van Stoomtrein Katwijk Leiden.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Discussieavond op duurzaam sportaccommodatiebeleid in Voorschoten 25 minuten geleden
Afbeelding
Een mooi Weekend van Voorschoten 5 uur geleden
Afbeelding
12 oktober: Wijnproeverij bij Vabene 5 uur geleden
Afbeelding
PvdA: Zet de Vlietwijk centraal! 22 uur geleden
Afbeelding
Poëzieroute Voorschoten start met gedicht van Anne Remijn 23 uur geleden