Afbeelding
Foto: Stoomtrein Katwijk Leiden

Nostalgisch Pinksterweekend bij Stoomtrein Katwijk Leiden

Cultuur Kunst & Cultuur

Zodra je het station van Museum Stoomtrein Katwijk binnenloopt, lijkt of de tijd heeft stilgestaan. In het Pinksterweekend zorgen kostuumgroepen voor een extra nostalgisch tintje. Tweede Pinksterdag komen de dames en heren van de “Piepende Wielen” met hun antieke kinderwagens naar Katwijk. Zij gaan graag met de bezoekers op de foto. 

Terug in de tijd
In het levende museum is altijd al veel te zien en te doen. Je komt binnen in een echt stationsgebouw waar je een ouderwets kaartje koopt. Via het perron kom je in het buitenmuseum waar nog meer historische gebouwen staan. Elk heel uur vertrek de stoomtrein voor een rit langs een deel van het Valkenburgse Meer. Een antieke dieseltrein met open wagens brengt de bezoekers naar de remise en natuurlijk ook weer terug naar het station. Alle gebouwen van het buitenmuseum zijn de moeite waard om te ontdekken omdat er exposities zijn ingericht. Tijdens het Pinksterweekend zorgen leden van kostuumgroepen voor extra sfeer. Tweede Pinksterdag komen leden van de “Piepende Wielen” naar Katwijk. Deze kostuumgroep heeft antieke kinderwagens van de jaren 20 tot en met de jaren 50 van de vorige eeuw verzameld. In prachtige kleding, precies passend bij het tijdperk van de kinderwagen, rijden zij ermee over het terrein van het buitenmuseum en door het binnenmuseum. In de wagens liggen levensechte baby’s. Dat levert heel mooie nostalgische plaatjes op. Jong of oud. Voor iedereen valt er dit weekend veel te genieten.

Veel te zien en te doen
In het vernieuwde binnenmuseum beleef je de geschiedenis van het smalspoor. Kinderen kunnen buiten modeltreinen met behulp van drukknoppen in beweging zetten op de grote modelbanen naast het station en voor de ingang van het museum. En eenmaal binnen in het museum zullen zij genieten van de grote kindercorner. U kunt hen vanaf het terras heerlijk zien spelen met de treinen. En u kunt dan lekker genieten van een kopje koffie of thee.

Enthousiaste reacties
In het Paasweekend van 2022 is het binnenmuseum weer heropend na een verbouwing van maar liefst anderhalf jaar. Zonder uitzondering zijn reacties van de bezoekers lovend. Het is nu een echt museum. En het is hier echt fantastisch voor de kinderen. Wij raakten niet uitgekeken en we komen gauw weer terug. Dat hebben we beloofd aan onze kinderen.

Meer info en reserveren: stoomtreinkatwijkleiden.nl/

Nieuws overzicht

Afbeelding
Nieuw bestuur Vereniging Noord Hofland en Frans Bakker erelid 12 uur geleden
Afbeelding
Veurs Lyceum doet mee aan Rijnlandcup 12 uur geleden
Afbeelding
VVD: Belangrijke stappen voor woningenbouw Voorschoten 21 uur geleden
Afbeelding
Archeo-workshop voor kinderen in Museum Voorschoten 21 uur geleden
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker start campagne 'Voorschoten gaat voor afval scheiden' 5 jun., 11:01 1