Afbeelding
Foto:

Hollandsehuisjes naar Moldavië

Algemeen

Julia Reijers is nog steeds druk met het verzamelen van goederen voor Moldavie dat inmiddels al zo’n 400.000 Oekrainse vluchtelingen heeft opgevangen. ‘Er is veel behoeft aan hulpgoederen maar hoe leuk zou het zijn als we dit keer ook iets leuks mee zouden kunnen sturen. Daarom vraag ik aan mensen die de cadeaubon van de postcodeloterij voor de Hollandse Huisjes niet gebruiken, ze aan ons beschikbaar te stellen’, zegt Julia. ‘De cadeaubonnen kunnen tot en met zondagmorgen 11 december bij restaurant De Mazzel worden ingeleverd, eigenaar Hakim zorgt ervoor dat ze dan bij ons terecht komen’.

In de loods aan de Rouwkooplaan 7 in Voorschoten die hiervoor door Marcus van der Valk ter beschikking is gesteld kunnen tot en met aanstaande zaterdag nog spullen worden ingeleverd. Er is behoefte aan: blikken voedsel en droog voedsel (minimaal 8 maanden houdbaar), water (het water op de foto hoort niet bij de actie)  hygiëneproducten (zeep, shampoo, maandverband, luiers, douchegel, wc-papier e.d.), EHBO kits, medicijnen zoals paracetamol en ibuprofen, maar ook (schone) slaapspullen, handdoeken, lakens, dekens, veldbedden en klapstoelen, camping- en wegwerpservies, en pannen (het liefst zo groot mogelijk), (leger)tenten, heaters, zaklampen, kaarsen en lucifers en vuilniszakken en vooral ook vacuumzakken om zoveel mogelijk kleding te kunnen vervoeren’.’Voor de kerst willen we nog een vrachtwagen naar Moldavië kunnen laten vertrekken’, zegt Julia 

Om het sorteren te vergemakkelijken vraagt Julia om zoveel mogelijk producten per soort in een doos te verpakken, ‘zitten er meerdere artikelen in een doos, plak er dan een papier op waarop je de inhoud aangeeft’, adviseert Julia.

Aflevering spullen
De spullen kunnen worden ingeleverd aan de Roucooplaan 7, naast House of Vision op zaterdag van 10.00-17.00 uur.

Financiële bijdragen
Financiële bijdragen worden ook op prijs gesteld om de hoge transportkosten en nog aan te schaffen materialen te bekostigen. Donaties kunnen worden overgemaakt naar: Stichting Noroc Olanda, ovv Oekraïense vluchtelingen Moldavië IBAN: NL84 TRIO 0320383318KvK: 82310351

Heb je vragen, wil je hulp aanbieden, bel dan Julia via: 0683831712

Het straatarme land kan de toestroom van de honderdduizenden Oekraïners nauwelijks aan, maar de inwoners doen wat ze kunnen.  Moldavië is een buurland van Oekraïne. Beide landen maakten deel uit van de voormalige Sovjet-Unie. Moldavië heeft ‘slechts’ 2,6 miljoen inwoners, en 10 procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens en toch heeft het land  inmiddels ruim 400.000 vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen.  

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor het leveren van goederen bel dan Julia 06 45 01 06 42 of Marianne 06 29 31 50 19.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eerste expositie van De Vertelfotograaf 18 uur geleden
Afbeelding
Nationale Voorleesdagen op de Peuterspeelzalen 18 uur geleden
Afbeelding
Roep om duidelijkheid 20 uur geleden 3
Afbeelding
Leiderdorper opgepakt voor overval Veurseweg 20 uur geleden
Afbeelding
Petitie skeelerbaan gemist? Teken alsnog! 27 jan, 18:51