Eén tegen eenzaamheid
Eén tegen eenzaamheid Foto: Josje Deekens Fotografie via gemeente Voorschoten

Warme kamers in Voorschoten geopend

Algemeen Gemeenteberichten

(Persbericht gemeente) Vanaf deze week zijn op verschillende plaatsen in Voorschoten zogeheten warme kamers geopend. Dit zijn ruimtes waar de temperatuur aangenaam is en waar iedereen welkom is om even op te warmen. Een fijne oplossing als thuis niet meer de hele dag de verwarming aan kan door de gestegen energieprijzen. 

Zoals op veel plaatsen in Nederland, dient de bibliotheek ook in ons dorp als warme kamer. Esther Habers, directeur OBVW: “Bibliotheek Voorschoten wil gedurende het hele jaar al een plek bieden waar iedereen terecht kan en zich welkom en thuis voelt. Maar juist in deze winterperiode is een dergelijke plek nóg belangrijker geworden, zeker voor mensen die het moeilijk hebben als gevolg van de hoge energieprijzen.”

De bibliotheek aan de Wijngaardenlaan 4 is zeven dagen per week open. Inwoners kunnen even lekker zitten en een boek, krant of tijdschrift lezen. Natuurlijk is er wifi en wie dat wil kan deelnemen aan de activiteiten die er zijn. De precieze openingstijden vindt u op de website van de bibliotheek.

Ook buurthuizen openen hun deuren
De bibliotheek heet inwoners graag welkom. Maar ook de buurthuizen openen hun deuren. In samenwerking met Voorschoten Voor Elkaar zijn de volgende warme kamers geopend:

Activiteitencentrum Alettahof: maandag 10.00-15.30 uur
Buurthuis Vliethuis: dinsdag 10.00-15.30 uur
Buurthuis de Boschbloem: donderdag 10.00-15.30 uur

Mooie samenwerking
Wethouder Paul de Bruijn is blij dat de gemeente Voorschoten dit samen met de bibliotheek, de buurthuizen en Voorschoten Voor Elkaar heeft kunnen regelen. “Iedereen verdient een warme plek en misschien dat mensen op deze manier ook ontdekken wat de buurthuizen en de bibliotheek nog meer te bieden hebben!”

Meer informatie en adressen vindt u op de website van Voorschoten Voor Elkaar.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Nieuw bestuur Vereniging Noord Hofland en Frans Bakker erelid 10 uur geleden
Afbeelding
Veurs Lyceum doet mee aan Rijnlandcup 10 uur geleden
Afbeelding
VVD: Belangrijke stappen voor woningenbouw Voorschoten 19 uur geleden
Afbeelding
Archeo-workshop voor kinderen in Museum Voorschoten 19 uur geleden
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker start campagne 'Voorschoten gaat voor afval scheiden' 5 jun., 11:01 1