Afbeelding

Gemeente Voorschoten en Boris Bayer zijn niet tot een schikking gekomen.

Algemeen

De gemeente Voorschoten en vastgoedondernemer Boris Bayer zijn er niet in geslaagd om hun conflict over de verkoop van het Ambachts- en Baljuwhuis in de Voorstraat van Voorschoten te beslechten. De rechter gaf beide partijen begin december vorig jaar tot 11 januari de tijd om met elkaar een schikking af te spreken. Gesproken is er wel, maar overeenstemming is er nog niet.

door Lieuwe van Slooten

De rechtszaak gaat dus verder, maar dat betekent niet dat er niet alsnog een schikking kan komen. Totdat er een vonnis van de rechter is, hebben beide partijen in theorie nog de mogelijkheid om een regeling af te spreken. Wanneer er weer zitting is, moet nog bepaald worden.

Boris Bayer spande een civiele procedure aan tegen de gemeente Voorschoten. Het gaat om de verkoop van het monumentale Ambachts- en Baljuwhuis. De vastgoedondernemer wilde het kopen voor 1,4 miljoen euro. Hij tekende het contract, maar de gemeente trok de stekker eruit omdat hij zich niet aan de verkoopvoorwaarden zou hebben gehouden en bovendien zou hij onvoldoende geld hebben. Tot onbegrip en woede van Bayer. Die beide verwijten ontkent.

Op 6 december verschenen beide partijen voor de rechter. Daarin kwamen het kamp Bayer en de gemeente Voorschoten nauwelijks dichter tot elkaar. Ondanks dat de rechter hevig zocht naar een oplossing, ze stelde zelfs voor om een mediator in te schakelen, was er aan het eind van de middag geen oplossing. De gemeente ziet simpelweg geen toekomst met Boris Bayer. Het huidige college wil het pand ook helemaal niet meer verkopen. Het kamp Bayer wil vasthouden aan de koopovereenkomst en daar bovenop een schadeclaim van meer dan een miljoen euro.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 50 minuten geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 1 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 2 uur geleden
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 3 uur geleden
In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 6 uur geleden