Afbeelding

Rotaryleden en mbo-studenten oefenen samen sollicitatiegesprekken

Algemeen Regio nieuws

Hoe zorg je dat een mbo-student kan oefenen met sollicitatiegesprekken voor een stage? Afgelopen jaar startte mboRijnland in Leidschendam-Voorburg met een rollenspel, waarbij leden van Rotary Club Voorschoten-Leidschendam in de huid kropen van bedrijfsmanager. 

8 maart gingen de Rotaryleden op herhaling. Om de vaardigheden die op school worden behandeld daadwerkelijk in de vingers te krijgen, lopen mbo-studenten tijdens hun opleiding een of meer stages bij een erkend leerbedrijf naar keuze. Meestal is dat een bedrijf in de buurt, al kiezen studenten steeds vaker voor een stage in het buitenland. 

In mei beginnen de eerstejaarsstudenten van mboRijnland die een opleiding volgen in marketing en communicatie aan hun eerste stage. Om deze beginnende vakmensen van 16 tot 18 jaar gelegenheid te bieden een sollicitatiegesprek te oefenen met mensen uit het bedrijfsleven, weet de school Rotary voor de tweede maal te vinden. De studenten voeren ieder twee sollicitatiegesprekken van een halfuur. Kort daarvoor ontvangen de Rotaryleden een sollicitatiebrief, cv en vacature. 

De sessies gelden gelijktijdig als examen Nederlands spreken. Vandaar dat de docent Nederlands de studenten van achteruit de klas beoordeelt – allemaal met positief resultaat.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Nieuw bestuur Vereniging Noord Hofland en Frans Bakker erelid 11 uur geleden
Afbeelding
Veurs Lyceum doet mee aan Rijnlandcup 11 uur geleden
Afbeelding
VVD: Belangrijke stappen voor woningenbouw Voorschoten 19 uur geleden
Afbeelding
Archeo-workshop voor kinderen in Museum Voorschoten 20 uur geleden
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker start campagne 'Voorschoten gaat voor afval scheiden' 5 jun., 11:01 1