Afbeelding
Foto: Rijnlandroute.nl

Stappen naar openstelling van de tunnel

Algemeen Regio nieuws

De bouw van de tunnel en verdiepte weg is zo goed als klaar. Toch duurt het nog tot de tweede helft van 2024 voordat het verkeer veilig over de nieuwe weg kan rijden. Er moeten hiervoor nog een aantal belangrijke stappen worden gezet. 

Op dit moment worden de laatste bouwwerkzaamheden afgerond en is gestart met het aanbrengen van de verschillende technische installaties.

In april start het testprogramma in de tunnel. Daarnaast is het belangrijk dat de verschillende organisaties, zoals bijvoorbeeld de verkeerscentrale Rhoon, brandweer, politie en ambulance, een goede opleiding krijgen om later de tunnel te kunnen beheren en om te kunnen handelen bij incidenten en calamiteiten. Daar hoort ook trainen en oefenen bij. 

Tenslotte is er, voordat de tunnel en verdiepte ligging echt open mag, een openstellingsvergunning nodig. Om deze procedure soepel te laten verlopen overleggen de verschillende betrokken partijen nu al regelmatig met elkaar in het openstellingsatelier. 

Al deze stappen zijn op de website van de Rijnlandroute inzichtelijk gemaakt.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 7 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 9 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 10 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 15 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10