Afbeelding

Veurs Lyceum doet mee aan Rijnlandcup

Algemeen

In de periode van december tot maart 2023 hebben de technasiumleerlingen van het Veurs Lyceum uit klas 2 gewerkt aan de opdracht voor de Rijnlandcup. In deze cup strijden we ieder jaar tegen vier andere technasiumscholen uit de regio om de beker. De leerlingen werken daarbij aan een actueel vraagstuk, wat relevant is voor alle scholen.

De opdrachtgevers waren deze keer de vijf gemeentes (Leiden, Alphen a/d Rijn, Gouda, Leidschendam-Voorburg en Den Haag) en het vraagstuk was heel actueel. Hoe huisvesten van mensen die met spoed een woning nodig hebben, bijvoorbeeld jongeren, statushouders en spoedzoekers in de verschillende gemeentes. De opgave was dus: Ontwerp een passende noodwoning.

De leerlingen van het Veurs Lyceum hebben gewerkt als architecten en bouwkundigen, ze maakten plannen voor het verbouwen van locatie De Tol in Leidschendam. Het uitgangspunt was om daar minimaal 7 flexwoningen (noodwoningen voor een periode van 1 tot 3 jaar) te realiseren. De leerlingen moesten een slimme nieuwe indeling maken van het gebouw en zorgen dat de statushouder hier een mooie woning zouden krijgen.

Op woensdag 24 mei 2023 hebben de beste groepen, van de voorrondes van de alle scholen, hun plannen met maquettes gepresenteerd in de hal van het stadhuis in Leiden. De vakjury heeft daar de beste uit gekozen. Onze leerlingen hebben helaas niet gewonnen, maar zijn wel weer een ervaring rijker!

Wij zijn in ieder geval heel trots op hen en bedanken onze wethouder Bianca Bremer en de opdrachtgevers Carl de Koning en Jan Brugge.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Een mooi Weekend van Voorschoten 4 uur geleden
Afbeelding
PvdA: Zet de Vlietwijk centraal! 21 uur geleden
Afbeelding
Poëzieroute Voorschoten start met gedicht van Anne Remijn 22 uur geleden
Afbeelding
Dokter Otto van Eysden gaat met pensioen! 22 uur geleden 1
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende Peter Dik 23 uur geleden