Afbeelding

Kerstconcert in de Dorpskerk: Licht in donkere dagen

Algemeen

Op zondagmiddag 17 december verzorgt Harmonie Voorschoten samen met het Voorschotens Kamerkoor in de Dorpskerk een sfeervol muzikaal kerstprogramma onder de titel “Ding Dong Merrily On High”. Het programma beweegt zich tussen enerzijds verstilling, hoop en overdenking en anderzijds vrolijke festiviteit. Het repertoire zal bestaan uit koorwerken vanaf de 17e eeuw (b.v. Bach, “O Jesulein Süsz”) en tijdgenoten, tot en met 20e eeuws Amerikaans repertoire in de sfeer van “Driving Home For Christmas”. De werken zullen afwisselend worden gebracht door de harmonie en het kamerkoor. Enkele nummers zullen samen worden uitgevoerd, waaronder twee medleys van Engelstalige kerstmuziek en de song “God Bless Us Everyone”. Frank den Herder zal enkele stukken begeleiden op de piano. 

Ondanks de vrolijke titel van dit concert vraagt het wel enige moed om de hoop op vrede en de belofte van Kerst in leven te houden nu we geconfronteerd worden met oorlogen en conflicten. Naast de mix van wereldse en kerkelijke muziek zal er dan ook een moment van bezinning zijn, verzorgd door Bert Boter. 

Het concert begint om 15:00 uur. Toegangskaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar via de website: www.voorschotenskamerkoor.nl Jongeren onder de 16 jaar hebben vrij toegang.

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 19 feb, 22:25
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein 19 feb, 22:22
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1