Afbeelding

Douwe Egberts waardepunten inzamelingsactie van de Lionsclub Voorschoten

Algemeen

Doet u dit jaar ook weer mee aan de Douwe Egberts waardepunten inzamelingsactie van de Lionsclub Voorschoten?

Voor de twaalfde keer zullen de Lionsclubs in Nederland weer Douwe Egberts koffiepunten inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden weer bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. De actie van vorig jaar leverde op deze manier circa 110.000 pakken koffie op. 

Vorige jaar waren de ingezamelde punten van alle Voorschotenaren alleen al goed voor 699 pakken voor de Voedselbank in Voorschoten

In Nederland leven nog ruim één miljoen mensen (waarvan ongeveer 35.000 kinderen) onder de armoedegrens. Helaas ook in onze gemeente. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de plaatselijke Voedselbank. Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. “En als je voor € 40,- in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur”. 

December actie maand

In de maand december zal deze grootste inzamelingsactie plaatsvinden. De koffiepunten worden ingeleverd bij Douwe Egberts die rondt het aantal ingezamelde waardepunten naar boven af en zet dit om in een hoeveelheid pakken Aroma Rood snelfiltermaling van 250 gram, naar rato van de prijs van koffie op de wereldmarkt. 

Meer dan 7.500 vrijwilligers van Lionsclubs en 55 voedselbanken dragen zorg voor de inzameling bij meer dan 1.000 inleverpunten in het gehele land. 

Inleverpunten DE punten:

Vanaf 4 december zullen in de gemeente inzamelingsdozen staan op de volgende adressen: Bibliotheek aan de Wijngaardenlaan, Van Wees Herenmode Schoolstraat 54 en Kwadraat Makelaardij, Schoolstraat 55!

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 19 feb, 22:25
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein 19 feb, 22:22
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1