Afbeelding
Foto:

Wethouders schrijven mee voor Write for Rights, Amnesty International briefschrijfactie

Algemeen

Amnesty organiseert Ieder jaar rond 10 december Write for Rights. Honderduizenden handgeschreven brieven waarmee gevraagd wordt een einde te maken aan onrecht, worden verstuurd naar koningen, ministers en presidenten in landen waar mensen onterecht vastzitten of worden bedreigd.

In Voorschoten pakten ook de wethouders Hubert Schokker en Hans van der Elst de pen op om een brief te schrijven. ‘Het is heel ver van ons bed, maar het is belangrijk om stil te staan bij wat er gaande is in de wereld. Het is goed om op deze manier een steentje bij te dragen tegen het onrecht’, zeggen de wethouders.

In totaal zijn er 10 december 320 brieven en 32 kaarten ondertekend, meld Liesbeth Mulder, die de actie in Voorschoten mede-organiseert. Wie die dag niet in de gelegenheid is geweest om naar het Voorhuys te komen , maar wel mee wil doen met Write for Rights, dan kun je meedoen met de online schrijfactie. Het is heel eenvoudig: vul je gegevens op de website www.amnesty.nl/write-for-rights/cases in en klik op verzenden. Amnesty regelt daarna de verzending. Zo draagt jouw online brief dus ook echt bij aan de postzakken vol brieven waarmee Amnesty autoriteiten onder druk wil zetten.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 19 feb, 22:25
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein 19 feb, 22:22
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1