Eigenaar Rob Koree van Dierenspeciaalzaak Verhoog mocht een grote donatie aan Judith Split overhandigen. Foto: Hellen Janssen
Eigenaar Rob Koree van Dierenspeciaalzaak Verhoog mocht een grote donatie aan Judith Split overhandigen. Foto: Hellen Janssen

Kerstinzameling Verhoog levert kilo’s voer op voor kattenhuis

Algemeen Ondernemer in beeld

Dierenspeciaalzaak Verhoog aan de Schoolstraat 7, hield in december een inzamelingsactie voor Stichting ‘Het Oude Kattenhuis’. En dat leverde maar liefst 75 kilo kattenbrokjes en nog veel meer op. Eigenaresse Judith Split mocht afgelopen maandag de opbrengst komen ophalen.  

Judith is al haar hele leven kattenliefhebber. Ze werkte langdurig bij dierenasiels, dierenpensions en op de dierenambulance. Daar merkte ze dat er behoefte was aan een plek waar oude katten terecht konden om de laatste paar jaar te slijten. Dat kan zijn omdat de eigenaar is overleden of omdat de kat ziek is geworden en intensieve verzorging nodig heeft. 

Het Oude Kattenhuis in Rijswijk neemt die verzorging voor katten vanaf 16 jaar, uit de hele regio op zich terwijl de baasjes de kat ook nog kan komen bezoeken. Judith bemiddelt ook bij de aankoop van een kat en geeft advies bij gedragsproblemen.

‘Ons Kattenhuis is een professioneel opvanghuis, voorzien van alle gemakken’, vertelt ze. ‘De sfeervolle, warme huiskamer is het middelpunt van de ruimte. Met héél véél mandjes, fijne verstopplekjes, speeltjes en veel aandacht. Sinds de zomer hebben we ook een heerlijk buitenverblijf. Even een frisse neus halen of gewoon lekker spinnen in het zonnetje. Het kan en mag allemaal!’ Het is de bedoeling dat kost en inwoning betaald worden maar dat is niet altijd volledig mogelijk. Donateurs zijn dan ook meer dan welkom, ook voor extra kosten als nieuwe manden, kleedjes, speciaal voer en medicijnen. 

Voor eigenaar van de dierenspeciaalzaak Rob Koree was de keus dan ook makkelijk. ‘Dit is een heel goed, kleinschalig initiatief dat het zonder subsidie moet doen. Ik ben blij dat onze inzameling zoveel heeft opgeleverd.’ Want naast de kattenbrokjes zijn ook kuipjes natvoer, speelgoed en krabmatten gedoneerd mede dankzij Firma Tijssen, de dierenspeciaalzaak en een klant die zijn spaarpunten van de winkel spontaan ter beschikking stelde. Op de toonbank stond een maand lang een spaarpot en dat leverde € 140,- op. 

Voor Judith was het een geweldige verrassing. ‘Dat jullie klanten de moeite nemen om te doneren terwijl ze mij niet kennen, vind ik heel bijzonder. Het is overweldigend om zo’n grote donatie te krijgen, een hele kar vol met spullen, het is ongelofelijk. Iedereen enorm bedankt!’ Meer over het Oude Kattenhuis op stichtinghetoudekattenhuis.nl/

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 2 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 8 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 11 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42