De Groene Valentijntaart werd door Conny van der Krogt uitgereikt aan Johan van Egmond van Stichting Katapult. Foto: VSK
De Groene Valentijntaart werd door Conny van der Krogt uitgereikt aan Johan van Egmond van Stichting Katapult. Foto: VSK

De 15e Groene Valentijn is voor Stichting Katapult

Algemeen Regio nieuws

Elk jaar reikt de Voorschotense afdeling van GroenLinks de Groene Valentijn uit aan een persoon of organisatie in het dorp die zich in het bijzonder inzet voor sociale of groene waarden. De 15e Valentijn ging naar Stichting Katapult. Bestuurslid Johan van Egmond kreeg de taart uitgereikt van raadslid Conny van der Krogt, op valentijnsdag natuurlijk.  

De leden van de partij kunnen jaarlijks aangeven wie de Groene Valentijn verdient. Vol overtuiging werd voor Stichting Katapult gekozen die in 2009 werd opgericht. Doel van de stichting is projecten te sponsoren waar jongeren een actief aandeel in de organisatie hebben. Naast Van Egmond zitten Harm Klifman, Dirk Rinkel en Lars Kok in het bestuur. ‘Meestal geven wij cadeautjes, nu krijgen we er een’, lacht Johan van Egmond.

En daar is niets te veel mee gezegd want Katapult heeft talloze projecten ondersteund zoals Conny van der Krogt memoreerde. Zo worden jaarlijks de kinderactiviteiten tijdens Koningsdag en de springkussens tijdens de Paardenmarkt door Katapult gesponsord. Er is een snoezelruimte voor Gemiva SVG gerealiseerd en de strandwal in de natuurspeeltuin onderhouden.

Onlangs nog kon het ‘debat met een biertje’ dankzij een subsidie worden opgenomen en uitgezonden bij de streekomroep. De partijen discussieerden onder leiding van journalist Lieuwe van Slooten over wonen, klimaat, asielcrisis en bestaanszekerheid. De jongerenraad presenteerde de resultaten van de peiling onder ruim 120 jongeren. Het zijn maar een paar van de vele projecten die Katapult ondersteunt.

De stichting is ook hoofdsponsor van de Kinderboerderij Voorschoten en heeft bijgedragen aan scoutinggroep Leif Erikson. Ook zijn 50 baandelen aangekocht voor de zo gewenste nieuwe atletiekbaan van Voorschoten97 en wordt de Speel-o-theek ondersteund. 

‘Deze erkenning is mooi’, zegt Johan van Egmond. ‘Bij Katapult willen we projecten voor jongeren versnellen of realiseren als ze zonder financiële steun helemaal niet door kunnen gaan. Soms geven we een deel van het bedrag, soms kunnen we het hele project financieren. We hebben overigens nog een goed gevulde portemonnee dus als er projecten voor of met jongeren zijn waar we aan kunnen bijdragen, horen we dat graag. Aanvragen kunnen worden ingediend via de site stichtingkatapult.nl.’

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 3 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 9 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 12 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42